« Späť

Úžasný skutok: Skupinka školákov vyzbierala pre nemocnicu tisíce eur

Žiaci Súkromnej spojenej školy The British International School Bratislava pomohli pacientom Ortopedickej kliniky (ORK) LF UK a Detskej fakultnej nemocnice s poliklinikou (DFNsP) Bratislava. Vyzbierali pre nich sumu viac ako 8000 eur, ktorá bude použitá na modernizáciu priestorov kliniky.

Projekt rozvinula skupina asi 15 študentov gymnázia. Ostatné deti sa k nim postupne pripájali, až ich napokon na projekte pracovali stovky.

"Usporiadali sme niekoľko fundraisingových aktivít, napr. sponzorovaný beh. Študenti sami navrhli a predávali tričká, vianočné pohľadnice, predávali cukrovinky, vytvorili hru o Právach dieťaťa, ktorú práve predávajú, mali sme aj školské súťaže a mnohé iné aktivity. Pridala sa k nám aj námorná pechota Spojených štátov amerických, ktorá pomáhala zbierať hračky pre kliniku," povedal riaditeľ školy Matthew Farthing.

Práca na projekte študentov motivovala a už teraz navrhujú nové spôsoby získavania financií na budúci školský rok. Chcú dodržať alebo prekročiť svoj cieľ – vyzbierať 20.000 eur. Tieto peniaze budú použité na modernizáciu a vybavenie priestorov ORK.

"Tento projekt a nasadenie žiakov nás všetkých nesmierne prekvapil a zaslúži si nielen veľké poďakovanie, ale aj zamyslenie sa nad tým, že aj drobné kroky malých škôlkarov, žiakov a študentov vedú k veľkým cieľom a prinášajú veľké hodnoty pre pacientov," zhrnul Ladislav Kužela, riaditeľ DFNsP Bratislava.
Autor:TASR

Pre MK Rastislav Mečiar