« Назад

Žiť život v duchu

Jeden môj kamarát nedávno povedal, že náš Otec, náš Boh je prezidentom vesmíru (fuuu). Povedať niečo také intenzívne v mojej blízkosti je vždy risk, pretože to častokrát znamená, že sa mi také slová zaryjú hlboko prehlboko do mozgu a niekedy, v nečakanej chvíli ich použijem a vystavím okolo nich celý článok. Áno, práve to sa teraz deje.

Takže, aby som sa dostala k pointe, okrem zimomriavok na celom tele mi tie slová veľmi nečakane priniesli aj nový uhol pohľadu na jeden verš z Písma: „Keď je náš Boh za nás, kto môže stáť proti nám?“, čo je pre mňa dosť waw, keďže Boh mi ten verš neodbytne kladie na srdce už niekoľko dlhých mesiacov. Vždy mi vyrazí dych, keď si uvedomím, ako skvele to slovo odhaľuje jeden z prvkov našej identity. Našej kráľovskej identity.

Viete, v angličtine sú dve slová: „grace & mercy“, ktoré sa do slovenčiny často prekladajú ako milosť. Lenže to, čo robí slovo „grace“ odlišným od slova „mercy“ je to, že kým „mercy“ zmazáva dlh a vytvára čistý štít, „grace“ navyše dáva pekne šťavnatý balíček, s ktorým môžeme žiť parádny nový život. Neviem ako vy, ale ja sa rozhodujem žiť v milosti podľa „grace“. Pretože presne to je, podľa mňa, opísané vo verši Rim 8,31 (mimochodom, to sú súradnice toho slova, o ktorom píšem), žiť v bohatstve môjho Otca, prezidenta vesmíru. Ctiť si jeho milosť a dielo kríža natoľko, že si s radosťou budem brať to, za čo On umrel, aby nám to mohol dať. Všetko (Rim 8,32). A keď Biblia hovorí všetko, tak myslím, že to znamená všetko (ou jeah!). Obávam sa, že týmto veršom by malo byť rozdupané, rozšliapané zmýšľanie chudobných a bedárov, ktoré v nás ešte možno zotrváva a malo by byť zakopané niekde na cintoríne, kam patrí (si myslím). Paráda je, že náš Otec je prezidentom vesmíru, Kráľom celého sveta a jeho sýpky sú neobmedzené.

Niekto by si azda mohol myslieť, že bohatstvo je len číslo na účte, počet mustangov v novej terasovej garáži, alebo tak. Potom môžeme byť tlačený do extrému, ktorý nás núti hnať sa za pohodlnou prítomnosťou namiesto toho, aby sme sa hnali za Božou prítomnosťou a Jeho mocou. Lenže bohaté zmýšľanie a hojnosť nie je o peniazoch. Je o slobode.

A vychádza zo vzťahu s Otcom. Z hľadania jeho srdca, uctievania, z jeho blízkosti, jeho prítomnosti. Z toho, že chápeme svoju úlohu vo vzťahu s ním a že v srdci máme nevyhnutnú potrebu chrániť a budovať ten vzťah. Verím tomu, že sloboda vyplavuje na povrch zodpovednosť, pretože práve zvládanie množstva možností je spôsob, akým v nás sloboda rozširuje život v hojnosti.

Ježiš prišiel aj preto, aby sme mohli „mať život a mať ho hojnejšie“ a verím, že nám tým chcel priniesť život neobmedzených možností.

Danny Silk vraví, že hojnosť, sloboda a zodpovednosť sú tým, čo by sme mali zvládať, ak berieme prinášanie kultúry prebudenia a kráľovstva vážne. Rozvoj a rast bohatého zmýšľania je kľúčom k úspešnému sťahovaniu Neba na zem, a tiež k zachovaniu Božieho kráľovstva na zemi. Hľadajme teda najprv Božie kráľovstvo a všetko ostané sa nám pridá (Mt 66, 33).

Na záver by som vám, ktorí ste o tom ešte nepočuli, aj vám, ktorí ste tú informáciu len preleteli a aj všetkým ostatným, chcela dať na známosť jednu extrémne dôležitú zvesť. Veríme, že na Slovensku povstáva generácia ľudí, ktorí sú ochotní do krvi bojovať za záchranu tejto krajiny pre Božie kráľovstvo, za prebudeneckú kultúru v našich uliciach, rodinách, vzťahoch, za každodenný život v moci a za Kráľovo srdce. Takýto život sa pre mnohých z nás stál životným štýlom, neustálym úsilím stiahnuť Nebo na zem. Presne tak ako pre chalanov z eSPé. Preto sa rozhodli, že pôjdu kamkoľvek, len aby bola Božia sláva zjavená v našich krajoch tak ako nikdy predtým. Aj na koniec sveta. Aj do Bethelu v Reddingu v Californii, kde sa každý rok otvára škola chvál pre chválové kapely z celého sveta. Isto poznáte toto spoločenstvo a ak nie, Jesus Culture vám určite zapne v hlave svetielko. Práve táto kapela pochádza z bethelovského prostredia, z prostredia otvoreného neba a lejúceho sa pomazania. 

Samozrejme, ďaleká zaoceánska cesta si vyžaduje peniažky, a preto ťa veľmi chceme pozvať do toho, aby si podporil kvalitnú službu kapely na Slovensku a aby si pomohol šíriť Kultúru Kráľovstva aj finančne. Školné pre jedného stojí 700 bugs... a decák je šesť. Nuž Boh je dobrý! Ak klikneš na tento link, nájdeš tam všetky informácie a aj číslo účtu na ktoré môžeš svoj darček poslať. Tvoja dnešná obeta sa stane zajtrajším požehnaním a to je prisľúbenie, ktoré otvára nové obzory.

Veselého darcu miluje Boh (2 Kor 9,8), tak staňme sa nástrojom požehnania, čo vy na to? Prinesme radosť a prielom aj do takýchto vecí.

A to je všetko. Nateraz.

Комментарии