« Назад

Zlým proti zlu.

Neviem prečo práve táto téma, ale budem tu hovoriť o rôznych situáciách kedy sa nespoliehame na Božiu ale nejakú ,,inú,, pomoc a kedy .... sa vzdiaľujeme od Boha.

Je veľa tém, o ktorých by sa malo hovoriť v kostoloch ale nehovorí sa. Jednou z tém je aj nosenie ,,trendy,, červených šnúriek na zápästí, úcty voči Bohu, ezoterika, okultizmus - sú to témy o ktorých väčšina ľudí vie len veľmi málo prípadne vôbec. Nehovoriac o ich následkoch.

 

Červená šnúrka na ruke - načo?

 

Niektorí hovoria, že to vraj pomáha aby sa nestalo ,,z očí,, iní vám zase povedia, že je to kvôli ochrane pred negatínou či inou energiou. A vlastne mne sa až rozum pozastavuje nad tým, koľko ľudí to nosí a pritom netuší ani význam tej šnúrky ani prípadne následky jej nosenia -NIČ. Jej -povedala by som- oficiálny názov/meno je KABALA. Koľkí ste to nevedeli?

 

Jej nosenie je priam úctievanie kabalistickeho náboženstva a pritom túto ,,módu,, zaviedla Madonna a rýchlosťou svetla sa to rozšírilo medzi ostatnými či už ,,celebritami,, alebo obyčajnými smrteľníkmi. A pre niektorích je to skvelý biznis.

 

 

Ja neviem, ako je to možné, že to vidím na rukách katolíkov. (Áno, možno neznalosť o čo ide, ale tak - nevešám veci na seba o ktorých nič neviem, nie? -to len nahlas uvažujem:D) A taktiež ešte ak vidím ako to 3mesačnému decku dajú na nohu.

 

,,Veď keď náš Boh je za nás, kto môže stáť proti nám?,,

 

Si myslím, že tento výrok hovorí za všetko. Bohu máme dôverovať a spoliehať sa LEN naňho a nie na nejaké ,, vesmírne,, sily, ktoré sú len výplodom niečijej fantázie, na ktorej sa dá krásne zarobiť.

 

O ochranu by sme mali prosiť Boha a Pannu Máriu aby nás zaodela svojím plášťom a ochraňovala a nie nejaké náramky.

 

Občas mi to príde, ako keby sme zlými silami bojovali proti zlým silám! - Celé zlé! Zobuďme sa. Neviem ako ty, ale ja som sa nikde v biblií nedočítala aby Ježiš zaviedol niečo ako nosenie červených náramkov proti nejakej ochrane alebo aby On sám niečo také nosil - nehovoriac o horoskopoch, ktoré číta kvantum ľudí - aj kresťanov a pritom sa v biblií píše: Iba Všemohúci Boh môže detailne poznať budúcnosť. (Ámos 3:7). A my sa kľudne krmíme nejakými výplodmi fantázie nejakého týpka, ktorý je za to platení.

 

Fúha!

 

 

Pouvažujme o tom. Neberte to ako útok, narážku ale skôr ako možnosť ísť ešte viac do hĺbky danej problematiky. 

A poteší aj spätná väzba.

Prajem požehnaný týždeň. :-)

Комментарии
sign-in-to-add-comment
Milá Klauduša, dovolím si Ti dať otázku. A ako je to s našimi náboženskými predmetmi. Viem odpoveď od nikoho nie menej múdreho ako blahej pamäti pátra Jožka Porúbčana SJ, ale zaujímali by ma názory mladých.
Samozrejme, nemožno klásť rovnítko, lebo tieto veci sú zväčša posvätené.
Dostali sme do komunity novicku a zodpovedná jej povedala: "Ale Klárka, veď vyzeráte ako by ste vykradli predajňu SSV!? ". Klárka plakala. Krížik mala od mamy,ktorá už nežila, bola v škapuliari, nosila medailu Nepoškvrnenej, lebo i tam bola zapísaná, Pannu Máriu Lurdskú na hodinkách ....za nič na svete to nechcela odložiť, predstavená ju žiadala, aby si nechala jeden predmet z tých mnohých a ten je dovolí nosiť aj pod habitom. Slzy ako hrachy.....Čo by ste poradili?
Отправлено в 26.06.13 0:19.