« Назад

Takto to nefunguje!

Takto to nefunguje!

Často stretávam ľudí, ktorí majú veľmi malú alebo žiadnu vieru. Vlastne vo väčšine prípadoch sú to ľudia, ktorí neveria vôbec. Blúdia. Nevedia ako a ani kam. Keď sa spýtam, prečo neveria povedia mi len: ,,Uverím keď uvidím.,, Zléééé! Celé zlé! Takto to nefunguje!

Ježiš povedal: kajajte sa......a VERTE evanjeliu.(Mk 1,15)

Bez viery to nepôjde. Všetci by sme chceli vidieť zázraky, radi by sme hory prenášali, uzdravovali chorých, slepým navracali zrak(čo verím, že Boh by rád videl a veľmi rád by nám dal tú schopnosť) ale viera nikde... Ale bez nej TO NEJDE!

To do akej miery bude Boh zasahovať v našich životoch záleží len a len od nás. Od našej VIERY! Keď apoštoli povedali Pánovi: ,,Daj nám väčšiu vieru!,, Pán vravel: ,,Keby ste mali vieru ako horčičné zrnko a povedali by ste tomuto vrchu ,presuň sa!, on by vstal a presunul sa. A keby ste povedali moruši: ,vytrhni sa aj s koreňom a presaď sa do mora., Ona by poslúchla.

Čo všetko nám Boh ponúka, čo všetko by nám chcel dať, čo všetko by sme mohli skrze vieru... a my sme voči tomu možno niekedy veľmi ľahostajní.

Viete, blíži sa doba, kedy budeme potrebovať veľmi silnú a živú vieru, pretože kresťania sú viac a viac ,prenasledovaní, a diabol...obchádza ako revúci lev a hľadá koho by zožral. 

Treba mať vieru. Toto je podstatné. A nemýľme si poradie, nie: uvidieť, veriť, modliť sa... ALE!: veriť, modliť sa a uvidieť! :)

Preto modlíte sa za dar živej viery. :)

...A tí čo v neho uverila, nezomrú, ale žiť budú naveky. Preto robte pokánie lebo, nebeské kráľovstvo sa priblížilo a preto aj vy, buďte pripravení, lebo Syn človeka príde v hodinu, o ktorej sa nenazdáte. 

Комментарии
sign-in-to-add-comment
Pekný blog, s jednou vetou však nesúhlasím emoticon. S touto: "To do akej miery bude Boh zasahovať v našich životoch záleží len a len od nás." Nie je to pravda. Boh konal v mojom živote skôr, než som mala vieru, než som o viere tušila, než som sa pre ňu rozhodla emoticon. On zasiahol, hoci ja som nemala nič okrem odporu k náboženstvu.

Tento princíp nezačne fungovať ani okamihom, keď uveríme. Vo všeobecnosti je veľmi nebezpečné povedať, že vo vzťahu k niekomu, ako je Boh niečo "závisí iba od nás". emoticon V zásade žijem skúsenosť, že "jeho láska ma predchádza"... predbieha všetko to, čo sa zvykne prezentovať medzi kresťanmi ako podmienky, aby Boh mohol konať. On naozaj nie je obmezený nami. Koná ako chce, kedy chce, Duch vanie kam chce, je prekvapivý a veľmi veľmi veľmi rád narúša naše pochopenie, naše pravidlá, naše zaužívané veci, dokonca naše skúsenosti. To, čo čítame v Biblii nie je kompletný výpočet možností, ako Boh koná, je to jeho snaha zoznámiť sa s nami, dať sa spoznať... ale stále je oveľa viac, než Jeho slovo. Jediná vec je istá - Boh nikdy nebude konať proti svojmu slovu emoticon, čo však robiť bude, že bude meniť naše pochopenie Jeho slova emoticon.

Pre mňa napríklad bolo veľkým prekvapením v modlitbe pochopiť, že Ježišovi v príklade o horčičnom zrnku možno nešlo o zdôraznenie jeho malosti (najmenšie zrnko viery stačí...), ale o jeho dynamiku a schopnosť rásť (ak budete maať rastúcu, dynamickú a tvorivú vieru, budete aj vrchy prenášať). Prvotný význam nikdy nie je finálny... Boh sa vo svojom Slove živo zjavuje.. a koná emoticon.
Отправлено в 27.05.13 14:27.
Opäť niečo hodnotné.
Ale mám dotaz. Pod predošlý zverejnený blog som napísala koment. Dokonca ste ho ocenili. Pridala som doplňujúci, a ten bol dvakrát za sebou zmazaný. Prirodzene môžem robiť chyby.Ale ak niečo mažem, zvyknem upozorniť dotyčného, prečo ho mažem a potom vymažem. Tak sa tu narábalo aj s pánom M.Š. a "ateistom". Ale obaja písali proti Cirkvi a boli vopred napomenutí. Ja nie. Opýtala som sa najprv adminov, čo to urobili oni. Povedali mi, že nie. Tým pádom som ich ukrivdila z podozrievania, čo je tiež hriech. Až mi bolopovedané, že ste to mohli urobiť aj Vy. Rešpektujem Vás, ale rada by som vedela dôvod. Pretože ten rozhodne, či ostanem vôbec na stránke, či ostanem tichý pozorovateľ, alebo to hodím cez chrbát ako psiu blchu. Mám rada mladých ľudí, žiaden zlý úmysel som nemala.Ďakujem za pochopenie.Ak mi čestne odpoviete, budem spokojná. Pán Vám pomáhaj..
Отправлено в 27.05.13 15:44.
Ospravedlňujem sa...ale ja som ten dialog nepochopila. Neviem čo ste tým chceli povedať...Ja som tým blogom Boh nás zoznámi nechcela aby bol pochopený že len žiadam od Boha a nie som trpezlivá prave naopak - chcela som dať aj iným mladým babám, ktoré sú nezadané povedať, že majú byť pokorne a veriť že Boh sa postará.
Отправлено в 27.05.13 18:19 в ответ на Mária-Irma Danieliszová.
OK. Vidíš, vysvetlené to vyzerá úplne inak. Každá sme to mysleli dobre. Ty tak, ako tu píšeš, a ja som zasa chcela tým povedať, že si nevymýšľam a podfarbiť to faktom.
Nič, to, ale ďakujem, že mám o priateľku viac, hoci násmožno delí 5 desaťročí. U Pána sme DETI a SESTRY.
Отправлено в 27.05.13 18:33 в ответ на Klauduša Kubková.
ja zareagujem len v krátkosti. To, že Boh koná v mojom živote, nie je na základe mojej viery. Ako píšeš, že má byť poradie : veriť, modliť sa, uvidieť. Ja som skôr bola zmätená z toho, pretože vieru som dostala od rodičov po narodení, môj manžel ochorel a ja som sa vo viere modlila, aby som uvidela zázrak. A stal sa pravý opak, myslela som si : modlitby nevypočuté, tak to nebudem robiť a už som nežila život vo viere s Bohom. Skôr som mu to vyčítala.To bolo moje rozhodnutie. No Boh si ma po rokoch vybral, aby mi dal milosť obrátiť sa. Ja som Jeho hlas počuvla a povedala som svoje "fiat" na Jeho volanie.Obrátenie znamenalo, že som celý svoj život odovzdala Bohu. Už nikdy nie je moje Ja a potom...je to presne naopak. Moje srdce je dokorán otvorené a Boh to vie. Toto je dôležité na to, aby sme aj uvideli. Dnes viem, že to bolo na základe modlitieb za mňa, pretože ja som Boha nehľadala, On si vybral mňa. Udialo sa toľko zázrakov v mojom živote! Viem a verím, že mám poslanie vydávať svedectvo o týchto zázrakoch, aby ľudia videli, aké obrovské je Božie milosrdenstvo a aby si otvorili svoje srdcia pre Jeho lásku
Отправлено в 28.05.13 8:29.
Jasne, je to váš názor ktorý vám neberiem.
Ale čo slobodná vôľa, ktorú nám Boh dáva? Lebo On nám ju naozaj dáva! Máme možnosť vybrať si. On sa nevnucuje. Miluje nás svojou nekonečnou láskou. Ale dáva nám slobodnú vôľu. Možnosť rozhodnúť sa pre ňho. Myslíte si, že to že ste sa obrátili je vďaka Nemu? Nie tak celkom. Pretože, áno je pravda, že On nás pozná, vie o nás všetko. Ale dal nám možnosť rozhodnúť sa. Viete, tak neviem či by som mohla povedať, že to že som kresťanka, je Božia vôľa a že ja som si to nevybrala. Práve naopak, Boh (mne osobne) dal možnosť rozhodnúť sa. Mohla som si vybrať byť ateistkou, neveriacou, veriacou v neviem čo.... ale ja som si vybrala vieru v Neho. emoticon P.S.: dúfam, že ste pochopili čo tým chcem povedať. :-)
Отправлено в 28.05.13 12:41 в ответ на Majka Sluková.
Klauduška, asi si ty mňa nepochopila, ja vyššie jasne píšem, že v slobodnej vôli som mu povedala svoje áno. Moje obrátenie bolo pred dva a pol rokmi a nemuselo byť, keby som sa nerozhodla pre Boha v slobodnej vôli. Tak podľa toho, čo ty píšeš, nebolo by potrebné obrátenie, lebo som dostala vieru po narodení od rodičov. Ale až po veľa-veľa rokoch, keď Boh videl, čo je v mojom srdci, dal mi milosť obrátiť sa. Ja som to mohla odmietnuť a on by to rešpektoval, pretože máme slobodnú vôľu. Ďakujem ti, Pane
Отправлено в 28.05.13 12:59 в ответ на Klauduša Kubková.