« Назад

Verím v mladých.

Viete, občas si neuvedomujeme koľko mladých denne urobí zlé rozhodnutie, koľko mladých to ukončí lebo nikto im nedal nádej, nestretli sa s prijatím prípadne nebolo komu sa vyrozprávať...

Jasne, nebudem tu hovoriť o číslach ale takých prípadov nie je málo.

Neviem. Nepoznám vás.

Neviem do akej pozície sa postavíte. Buď si poviete : ,, fajn, ale mňa sa to netýka.,, alebo ,,je načase s tým niečo urobiť.,, prípadne na nich budete myslieť v modlitbe, ktoré mladí v dnešnej dobe veľmi potrebujú. Áno, starší zvyknú hovorievať, že je iná doba. Áno, a je o dosť ťažšia ako mali oni pred tým(nehovorím, že doba v ktorej žili oni bola ľahká to nie, ale v porovnaní v tou dnešnou, kedy začínajú byť kresťania doslova ,utláčaní, a kedy sú mladí často obklopovaní nejakou sektou, zlou partiou /na chvíľu si môžete dať dole tie ružove okuliare/ je to o inom.) Jasne, možno aj v tej dobe sa diali takého veci, ale nehovorilo sa toľko o tom. Nebolo toho plné správy ako teraz. Ale mladí tie správy vidia, vidia ako to riešia iné decka a tak pri najbližšom probléme, ktorý im príde do cesty hľadajú riešenie tam kde ho hľadali aj ostatní - vlak, sľučka a pod. To nie je riešenie... Teda je to riešenie... jediné riešenie, ktoré oni videli.... pokiaľ im iné riešenie neukážeme, pokiaľ im neukážeme aj tu druhú stránku života tak to aj tým jediným riešením ostane. Treba ukázať inú perspektívu. Možno o tom snívate, túžite po tom, aby mladý nepadali do diablových rúk, aby kráčali po správnej ceste. Túžite vidieť Božie veci na našom svete. /Nie, nelietám v obláčikoch:)/ Máte nádej, sen. / I have a dream - Slová Martina Luthera Kinga aj on mal sen- jeho sen nesúvisi s tým našim, ale ako príklad to postačí. A čo preto robil.../ Čo my? Čo robíme preto, aby sme boli mladým, tým správnym príkladom? Aby sme mladých motivovali? Aby sme im dokázali dávať nádej aj v zlých časoch. A neodbíjali ich slovami - Daj mi pokoj, Nemám čas, Toto si rieš a niekým iným.

Tento blog by mal byť povzbudením pre starších /keďže na MK je ich tu dosť ;) / dávať mladým nádej a pre mladých zase také priblíženie toho, že naozaj  to nie je riešenie...Pevné verím, že aj keď sama som mladá:-D dokážem medzi nami byť takou chodiacou nádejou, vierou, že stále sa dá nájsť riešenie. :-) 

Prosím o modlitby za nás. Za mladých. Veľmi to potrebujeme.

Pán Boh zaplať. +

Комментарии
sign-in-to-add-comment
Začiatok, ktorý mal byť oddelený nie je zverejnený. Nerozumiem tomu. Tak dám ho sem:
Koľko mladých v dnešnej dobe nenachádza nádej, koľko končí na cintoríne, koľko mladých robí denne zlé rozhodnutia...
Отправлено в 07.06.13 22:00.
Nebojím sa o mladých ľudí. Utvrdzuje ma v tom každoročná Púť detí, ktorá sa koná u nás, v Raj. Lesnej a omnoho svetovejšia, veľkolepejšia púť mládeže celého sveta Mladifest v Medžugorí.
Nádherné mladé srdcia zapálené pre Boha! emoticon
Отправлено в 08.06.13 14:18.
Koľko mladých má ušľachtilé ciele, úprimnú čistú vieru, koľko mladých odovzdáva sviežosť srdca, myšlienky, konania, koľko mladých vie byť tolerantných, pokorných, ako si to práve predviedla... :d
Отправлено в 11.06.13 18:17 в ответ на Klauduša Kubečka.