Blog

« Назад

Vďačný utorok: Nezabúdajme na "všedné" chvíle

Vďačný utorok: Nezabúdajme na

Znovu ďakujeme. Vďačnosť je výborný spôsob, ako byť šťastnejší. :)

Z mojich tisíc darov vyberám:

836. Dar všedných chvíľ - ktoré si často ani neuvedomujem. Zdajú sa mi príliš všedné, "nijaké", aby som za ne ďakovala...

Uvedomila som si, že je počas dňa mnoho chvíľ, ktoré si akoby ani nevšimnem. Ničím zvlášť ma nepotešili, ničím nezarmútili, len preplávali pomedzi prsty a odplávali do minulosti. Myslím, že je škoda nechať ich odísť bez úžitku. Každá chvíľa je vzácny dar.

Viac na http://letitia-tiba.blogspot.sk/2012/11/vdacny-utorok-nezabudajme-na-vsedne.html

 

Pridajte sa k nám. Hľadanie božích darov v našom živote a neustála vďačnosť za každý z nich je cestou ako byť šťastnejší. A nie len to, je to spôsob, ako sa priblížiť k Bohu, Stvoriteľovi, Spasiteľovi, Ockovi... Ako prijímať od neho všetky dary.

Pozývam všetkých do diskusie, ale tiež (alebo najmä?) k tomu, aby sme sa navzájom delili každý o tie svoje dary. O svoju vďačnosť. A tiež o svoje boje a neúspechy v zápase o vďačné srdce.

Комментарии
sign-in-to-add-comment
Evka ja som sa tieto dni zamýšľala nad minulosťou - budúcnosťou,
nad prítomnosťou-večnosťou.
Nad vierou.
(Vieš dučiškovi čas.)
Prežívam obyčajné, všedné dni a naháňam sa za niečím..
všetko chcem stihnúť a nestíham nič...,
a pritom si ani nevychutnám krásu všednosti.
ĎAKUJEM s tebou za všedné chvíle.
emoticon
Отправлено в 08.11.12 9:05.
Aj keď nie je utorok, prejavovať vďačnosť Pánovi je každý deň. Prežívam tiež dušičkový čas, pre mňa je o to dôležitejší, že aby som sa vyhla aj všednému hriechu pri plnomocných odpustkoch, prestala som fajčiť. Bez pomoci Pánovej a priateľov z hora by som to nedokázala, ďakuje ti, Pane, za túto milosť, ktorú mi preukazuješ. Tento čas si umocnil ešte tým, že zrovna v tomto čase prebieha u nás vo farnosti duchovná misijná obnova. Pane, žehnaj misionárov, daj im dary Ducha Svätého, aby tento čas sa hlbšie dotkol našich duší. Ďakujem ti, Pane Ježišu. Ďakujem ti za každý čas strávený s tebou
Отправлено в 08.11.12 9:39.
Majka, pravdaže, nielen v utorok, každý deň ďakuj(e)me Pánovi.
Vďačný utorok sa to tu volá preto, že keď som so systematickým ďakovaním začínala, rozhodla som sa raz do týždňa o tom napísať na blog - vždy v utorok. Názov už ostal, aj pravidelnosť článkov (i keď niekedy sa mi ho podarí vydať až v stredu). Ale samozrejme, ďakujem stále, každý deň a teším sa každému, kto sa pridáva.

PS: Spolu s tebou ďakujem Pánovi, že ti pomohol zbaviť sa návyku (závislosti na fajčení). I za misie, a všetko čo sa z Jeho vôle deje v tvojom živote. emoticon
(aj v Jarkinom a všetkých vás! )
Отправлено в 08.11.12 11:54 в ответ на Majka Sluková.
Ďakujem Pánovi za všetko, čo robí v tvojom živote.
Teším sa, a ďakujem za podelenie.
emoticon
Отправлено в 08.11.12 11:59 в ответ на Jarmila Haragová.
Dieťatká, ja sa k vám pridávam, ale to čo sí píšem a chcemTebe Evička poslať, potrvá ešte dlho....
Отправлено в 08.11.12 12:08 в ответ на Eva Baranovičová.
Ďakujem aj za teba Irmuš. A teším sa. emoticon
Inak, inšpirovala si ma - len si vyhradiť čas, na také systematické spisovanie. Som zvedavá, či sa mi bude dariť aspoň spolovice tak.
Отправлено в 08.11.12 12:18 в ответ на Mária-Irma Danieliszová.