« Назад

Ohnivý meč národa

Ohnivý meč národa

Volám ťa, najkrajšia ozdoba duše, morálna čistota! Premôž tisíce pascí sexuálnych pôžitkov, premôž a usmerni náš najcennejší poklad, morálne čistú dušu slovenskej mládeže! Chlapci! Hor´sa pod ľaliovú zástavu morálnej čistoty - pre vašu telesnú i duchovnú čistotu, za prežitie ďalšieho tisícročia nášho národa!

Si verným synom vlasti, hrdým na svoj národ.
To som rád.
Ale vieš, že mládež bez duchovnej čistoty sa stáva podlým zradcom budúcnosti svojej vlasti? Vieš, že životaschopnosť nášho druhu závisí do značnej miery od toho, či naša mládež bude čistou, pokrokovou, alebo bude klesať po šikmine morálneho úpadku, do ktorého ju ženú šíritelia pornografie, ktorí by radi videli morálny rozpad slovenskej mládeže?
Tieto sily pôsobia v spoločnosti veľmi cieľavedome.
Prejavujú sa v časopisoch, knihách, televízii, kinách, i v ďalších oblastiach spoločenského života. Morálny rozklad mládeže by mal viesť k rozpadu národa.
Mládež prítomnosti je budúcnosťou našej vlasti.
 
Základným pilierom každého národa je čistota a morálka. Ak padne, národ sa dostane pod jarmo otroctva.
Diabol raz robil prehliadku medzi svojimi vernými, čítal som v jednej básni. Každý sa pochválil svojou mocou. Zlí duchovia hnevu, závisti, pijanstva  rôznych závislostí bojovali o prvenstvo, ktorý z nich najviac škodí ľudstvu. Diabol nakoniec prisľúbil prvenstvo smilstvu slovami:

- Ono má najostrejší meč i najsmrteľnejší jed, lebo má v moci zničiť celé národy.

Ohnivý meč národa

Príroda sa vie pomstiť ohnivým mečom. Za najmocnejší zdroj germánskej sily udával Tacitus "inexhausta pubertas" - nepremárnenú, nepoškvrnenú mladosť.Osudy budúcich pokolení a ich šťastie závisí od toho, či budeme vzťah muža a ženy používať za posvätný, a vážiť si ho, alebo budeme pokračovať po ceste morálneho úpadku, ktorý medzi našu slovenskú mládež vniesli nekresťanské a neslovenské sily.

Tak vidíš, synku. Naša mladá a tak skúšaná slovenská vlasť potrebuje každého svojho syna v plnej fyzickej, duševnej a morálnej sile!
Každý by sa mal vyvinúť v strom plný plodov. Ale prinesie plody strom bez zakvitnutia? Jeho kvetmi ste vy, mládež milovanej vlasti! Vrátiť sa z boja fyzickou ujmou je pred Bohom obeta, pred vlasťou cnosť. Ale byť postihnutý nemorálnym životom, je podlý a odsúdeniahodný zločin proti Bohu i milovanej vlasti!

Vieš, čo znamená aforizmus "študent je nikto, z ktorého sa môže stať každý?" Znamená, že ste budúcnosťou vlasti. Každým svojím skutkom sejete dobro, alebo zlo, a budete žať šťastie, alebo nešťastie. Ty si teraz pučiacim zárodkom budúcej Slovače, ktorý raz bude hrdinom, alebo hrobárom novej budúcnosti Slovákov!
Každý slovenský chlapec nech na svoju česť sľúbi, že po zdržanlivom dospievaní, chce byť zdravým, charakterným mužom, z ktorého sa stane otec plodiaci zdravé potomstvo. Budúcnosť vlasti takých charakterných a zdravých otcov vyžaduje. Dnes možno ešte nevieš pochopiť, ale ver mi, že najväčším bohatstvom národa nie je priemysel, banky, nerastné suroviny, lesy , alebo infraštruktúra, ale čistá, čestná, pevná, oduševnená a nepoškvrnená mládež, schopná pracovať. V obrovskej súťaži národov sa budú vedieť uplatniť iba tie, ktoré majú celých mužov, energických, činorodých, charakterných a vytrvalých. A na to nepripraví v hriechu prežitá mladosť! Huspeninová, smilná, pôžitkárska, degenerovaná mládež nie je schopná vytvoriť pevnú baštu národného života, odolávajúcu v dejinných búrkach svetoobčianskych ideí!

Čisté dospievanie (Listy dospievajúcim chlapcom) - Dr. Tóth Tihamér

Комментарии
sign-in-to-add-comment
emoticon vynikajúce emoticon nech len zaletí toto slovo do sŕdc mladých a zapustí tam svoje korene emoticon
Отправлено в 25.08.13 16:07.
No Evka, takýmto publikovaním, bez upravenia listu do dnešnej podoby, za to ťa môžu odsúdiť. Neboj sa, po septembri ťa aj za menej odsúdia. Reči o vlastenectve, Slovenskom národe, sú nebezpečné reči, rovnajúce sa neonacizmu. Na školách je to už dnes kacírstvo. Onedlho Slovensko prestane existovať, pretože Európska Únia nadobudne federatívnu podobu. Slovenský národ sa vytratí z dejín ako aj mnohé iné. Neomarxistom a neoliberálom sa už podarí dosiahnúť svoje. Vlastenectvo je zlé, sexuálny zločin bude to čo píšeš ty, nabádať na čistotu, bude to pohoršovanie spoločnosti. Ja si svoju hlavu položím pod gilotínu, to je isté. Nechcel som ťa nabádať a ani varovať. Chcel som len povedať to, že prichádzame do čias horších než normalizácia, ktoré budú taviť vieru človeka v tých najväčších kotloch a peciach. Nech sa ti darí!
Отправлено в 25.08.13 17:18.
Chápem Tvoj komentár, sčasti určite vychádza aj z času žitia-bytia Dr. Tihaméra. Možno sa jeho slová zdajú byť trochu tendenčné, ale je to len prirodzené, keďže Dr. Tihamér bol synom svojho času. Každá perióda má svoje charakteristiká a má svojich veľkých ľudí, ktorí sa "musia" oprieť o propagovanú hodnotu práve svojho času, aby oslovili ľudí a ukázali im, že aj národné hodnoty môžu byť vskutku zachované cez osobné uvedomenie si vlastnej hodnoty človeka, ktorá tkvie v čistote človekovho srdca. "Heslo" ako je vlastenectvo má pozitívny obsah, však len v rukách tých spravodlivých. Pojem bol zdevalvovaný a prispôsobený mocenskej hrabivosti človeka, no tak sa dnes znehodnocujú aj iné heslá - láska, tolerancia, sloboda a originalita. Ale, samy osebe majú dobrú hodnotu. Už dlho však trvá tá doba, kedy tieto pojmy prechádzajú rukami tých "nepravých". Ostáva na Božích bojovníkoch rehabilitovať pojem vlastenectva ako aj tie ďalšie výrazy, ktoré si mnohí vysvetľujú a žijú po svojom, a tým "napomáhajú" relativizácii hodnôt, hodnotovej ambivalentnosti, a tým morálnemu rozkladu spoločnosti. Ja si myslím, že slová v blogu nie sú nemoderné a kvalitatívne pochybné, ale naopak - sú aktuálne a vhodné aj pre dnešných ľudí. Kto môže, pochopí.
Отправлено в 25.08.13 18:06 в ответ на Miroslav Čonka.
Medzi svojimi pochopíme. To je jasné. A už je jedno čo bolo, dejiny sú tu, aby sme sa poučili, ale my nie a nie. Môj komentár chcel poukázať najmä na túto dnešnú dobu, a viem, že Evke je ťažko zaspávať aj pri tom. Ale sme tu. Ťažko navrátiť pojmom tú správnu hodnotu v čase politickej korektnosti a eufemizmov. Iz 5,20 sa hodí presne k tomu. V takej dobe to žijeme. Smerujeme do totality opäť. Juchú :,(
Отправлено в 25.08.13 19:18 в ответ на Mira Bakerová.
Mirko, vynikajúco si to vystihol!
Iz5, 20 Beda tým, čo vravia zlému dobré a dobrému zlé, robia svetlo tmou a tmu svetlom, robia horké sladkým a sladké horkým!

Túto knižôčku máme doma a vrelo ju odporúčam dospievajúcim chlapcom. To je to zlato, ktoré sa má učiť na školách - celoplošne!
Отправлено в 25.08.13 21:32 в ответ на Miroslav Čonka.
No, ja už mám to svoje dospievanie nejako za sebou. Bolo to zaujímavé emoticon Ale neviem čo charakterizuje muža ako muža. Podľa všetkého som ostal v dospelosti niekde v zemi nikoho. Všetko určuje definícia, a tá je dosť subjektívna vždy ohľadom na cieľ. Kedže som však nerástol v duchu kresťanského učenia, tak pre kresťanské ženy asi ani nikdy tú pravú definíciu muža spĺňať nebudem. A kedže nemám ženu, tak najskôr ani nie som mužom v pravom slova zmysle, kedže z časti muža definuje aj jeho žena.
Отправлено в 25.08.13 23:23 в ответ на Eva Vráblová.
Keď budem na univerzite, tak cez prestávky si budem čítať tvoj blog, nech viem, čo mi za ten rok ušlo. Mať taký supermozog, aby som si všetko hneď pamätal a čítal rýchlo ako vanie vietor. To by bolo niečo pre mňa. Niekedy chcem toho napchať do hlavy veľa, ale nejde to, prenos informácií je obmedzený. Škoda. A chcel by som sa aj tešiť na ďalšie vzdelávanie na univerzite. Z jednej strany je to skvelé byť študentom. Na druhej strane to skvelé nie je, pretože musím zdolať aj predmety, ktoré pre mňa až tak zaujímavé nie sú, ale musím ich ovládať. Všetko má svoje pre aj proti. Človek mieni, Pánboh mení sa hovorí. V mojom živote to platí úplne tak. Boh ma k niečomu povolal. A bude to náročná úloha.
Отправлено в 25.08.13 23:35 в ответ на Eva Vráblová.
Obaja moji milí priatelia- Eva aj Mirko.
Obaja máte pravdu!!!!
Ja som ako mladučká konvertitka, ktorá mala o katolíckej viere bledý svit, na knižkách Dr. Tihamére Tótha vyrastala, a nepožičiaval mi ich nejaký starý pán farár, ale spolužiak z ročníka. Mali sme 21 rokov. Už vtedy bolo zvykom väčšiny našich kolegov tráviť večery po podnikoch a lokáloch, my, streštení katolíci sme sa stretávali raz do týždńa v prázdnom byte ktorí nám prepúšťali dobrí ľudia a v nedeľu popri omší v prírode.
Nové knižky neboli- iba po r. 1966 sa začali všlijakými cestami pašovať, tak sme žili z toho, čo mali starší ľudia v knižniciach ale dakedy i po povalách.
Pre mňa bol Dt.Tóth takým prvým učiteľom morálky, našla som odpove´d aj na veci, ktoré som sa nechcela pýtať starších kńazov. Z ostychu.
Pre dnešného čitateľa je poplatný štúlu svojej doby, ale existujú hodnorty, ktoré sú časom nemeniteľné a ak idem dnes so skupinkou mladých ako zdravotníčka do Vysokej nad Uhom do "domčeka" na ich program, utvrdzuje ma to v tejto pravde. Blahoželám mladým, ktorí sa rozhodnú pre Hnutie čistých sŕdc a kto upadol, tomu Ježiš láskavo položí ruku na plece a povie to, čo kandidátke kameňovania: "Ani ja ťa neodsudzujem. Choď a viac nehreš!"
Отправлено в 26.08.13 11:13.
Mirko, ak máš na mysli, že po septembri môže byť takýto článok cenzurovaný, a budem zaň i pekne sedieť v "tepľúčku", tak sa vôbec nebojím. Sily, ktoré majú v moci protikresťanskú ideu, už aj tak vyvinuli všetky možné prostriedky na monitorovanie kresťanov. Ja si uvedomujem, že všetko, čo napíšem, dávam tomu punc katolíckosti a musím byť pripravená na boj, ak sa to bude vyžadovať.
Možno sa niektorí aj pousmievajú, že čo to tu píšeme, veď máme slobodu prejavu, viery a publikovania. No sily, ktoré usilujú, aby ku nám prenikalo zlo v podobe zrovnoprávnenia hriešneho spôsobu a štýlu života, v tom majú už dávno jasno...
Отправлено в 26.08.13 16:20 в ответ на Miroslav Čonka.
Evi, neboj, ja si tam pôjdem rada sadnúť s Tebou.
Len si občas myslím, keď tak teraz viac sadám nad starozákonné príbehy, aby som ich priblížila naši bratom a sestrám na podstránke Slovo pre život (adminka Majka Kunzl), že Pán dopustí, ale neopustí.
Ak budeme tomu Bruselu ukazovať strach ako 40 rokov Moskve, viac si na nás dovolia. Pán, ktorý premohol Hitlera i Stalina, premôže i túto pliagu. Pravda, ak nájde obrazne aspoň tých "desať" spravodlivých, pre ktoré by bol ušetril Sodomu a Gooru.
Отправлено в 26.08.13 17:57 в ответ на Eva Vráblová.
Hitlera a Stalina premohli USA, na tom si dajú záležať. Honosia sa výhrou v druhej svetovej ako aj pádom berlínskeho múru a porazením socializmu. Asi tak, aby si nejakého Američana neurazila, že Boh je lepší než USA. emoticon
Отправлено в 26.08.13 20:55 в ответ на Mária-Irma Danieliszová.
Nebojme sa, Irmuška, keď je Pán s nami, kto je proti nám? Ale jedno Ti musím napísať celkom iste: Oveľa radšej, ako "tam" by som sa raz stretla s Tebou v nebi emoticon Dal by Pán Boh!
Отправлено в 26.08.13 22:45 в ответ на Mária-Irma Danieliszová.
Sloboda prejavu, už dnes tieto dve slová stačia Evka k tomu, aby som sa zasmial. A cenzúru som nemyslel, a nemyslel som ani sedenie v teplúčku. Myslel som to, že sa postarajú, aby si mala značné problémy v živote, také, pri ktorých ti nebude jedno hocčo. A za tvoje názory ťa časom môžu jak za Sovietskeho zväzu odpratať aj do uránových baní či koncentračných táborov. Znie to ako utópia, čo tu píšem, a nemyslím tým, že to všetko bude hneď po septembri, ale časom sa takto bude pripravovať na všetko pôda. Do teplúčka sedieť nepôjdeš, o to sa neboj. Viem veľmi dobre, aký je stav slovenských väzníc, že sú plné a mnohí na výkon trestu aj dlho čakajú a niekedy dostanú skôr amnestiu, než pôjdu sedieť. Ty si nebezpečnejšia osoba, pretože nepáchaš zlý čin, ale ideologický zločin, čo je ten najhorší. Ako písal Orwell v románe 1984. Za čias normalizácie stačilo, že by si mala túto knihu a bolo by zle. Ak si nájdeš čas, pozri si film Nepriateľ štátu s Willom Smithom. Osobne ho mám veľmi rád, ako herca aj ako rapera. Ale keď si pozrieš ten film, mysli pritom na obdobie normalizácie a ŠTB. Získaš veľmi zaujímavú predstavu.
Отправлено в 27.08.13 0:20 в ответ на Eva Vráblová.
Ja zareagujem len k tomu termínu "sloboda prejavu". Podľa mňa neexistuje. Človek si síce môže komunikovať "svoje", ale pod hrozbou vyvrhnutia na okraj - spoločnosti, kolektívu, rodiny. Boží ľudia, často už len tým, že "sú", vadia svojim vlčím bratom (ako vadil baránok vlku v tej bájke). Naozaj, Zlý si veľmi dobre pozná svojich oponentov - či už niečo skomunikujú alebo len "sú". Teraz sa deje iné prenasledovanie, rovnako ostré ako v staroveku, ale v inej podobe - sú tu mučeníci ducha, prenasledovaní na trhu práce, pracovisku, v školách (vraj "edukatívnych" inštitúciách), v spoločenstvách, vo vlastných rodinách. Sú ľudia obdarení - blízki Bohu i iným ľuďom a sú ľudia, Boží martýri (svedkovia), nie z tohto sveta, a preto ich svet nenávidí a neprijíma. A práve takíto sú skutočnými indikátormi demokracie a jej atribútov, najmä ak aplikáciu pozitívneho pojemu politického systému uskutočňuje väčšinová osoba, človek krivého charakteru - egoistický, nesúdny, nežičlivý, chamtivý a zaujatý.
Отправлено в 27.08.13 21:39 в ответ на Miroslav Čonka.
Ďakujem Mira, máš úplnú pravdu. Lepšie by som to nevyjadril. Ale kedže mám rád Písmo, je tam veľmi pekná vec o vládnutí, ktorú tu pripomeniem, tzv. Joatamova bájka Sdc 9,7-15, samozrejme je dobré si k nej prečítať vysvetlivku, ktorá to celá ešte krásne doplňuje.
Отправлено в 27.08.13 22:08 в ответ на Mira Bakerová.
Píšem o tej bájke minulý týždeň v podstránke "Slovo pre Život"(admin Maria Kunzl), neviem, či som ju dobre pochopila.Tým sa nechcem chvastať, ale bola by som rada, keby niekto povedal aj svoje ponímanie.
Отправлено в 27.08.13 23:52 в ответ на Miroslav Čonka.
http://www.hlavnespravy.sk/list-matice-slovenskej-ministrovi-lajcakovi/132286/ Nech sa páči, totalita sa pekne pripravuje. Postupne nás uvaria.
Отправлено в 27.08.13 23:54.
Je to Pravda, ktorá je vysmievaná, ponižovaná, utláčaná a zabíjaná. Ale to bolo, je a aj bude, lebo svet sa chce uberať vlastnou cestou.Cestou bez Krista. Ja sa koľkokrát pýtam samej seba, kde je ten oheň Ducha, ktorý mali prvotní kresťania? Je to preto, lebo sme slovo hriech vyhodili zo svojho slovníčka, zo svojho života. Dnes sa už o ňom verejne nehlása. Ak naň chcete upozorniť vo svojej vlastnej rodine, ste hneď umlčaní: Neblázni, veď dnes sa tak žije, dnes je taká doba. Aká doba? Že si svoju vieru prispôsobíme sebe? Že si z nej povyberáme iba tie zrnká Desatora, ktoré vyhovujú nám? Potom sa ľahko stane, že sa nám otupuje charakter. Otupuje svedomie. Duch Svätý nemôže v nás pôsobiť v plnej sile! Oheň v nás, ktorý sme dostali vo Sviatosti birmovania iba tlie! Nehorí jasným plameňom! Nezapaľuje ostatných! Potom nemáme silu brániť sa! Ustupujeme a robíme spiatočnícke kroky, miesto toho, aby sme rástli vo viere!
Bohu vďaka za každého človeka, ktorý zapaľuje v nás oheň Božej lásky, spravodlivosti, dobroty a milosrdenstva. I za cenu nepohodlia, straty vlastnej identity, slobody, života. Nech je nám veľkým vzorom sv.Ján Krstiteľ, ktorý sa nebál hlásať: Nesmieš žiť so ženou svojho brata! I za cenu vlastného života. Lebo krv mučeníkov je semenom kresťanov.
Отправлено в 28.08.13 15:52 в ответ на Mira Bakerová.
Znie to tak vážne to nesmieš žiť so ženou svojho brata! Prečo by však nemohol mať muž viac manželiek ako to je v pôvodnom Islame, či Mormoni to majú?
Отправлено в 28.08.13 20:06 в ответ на Eva Vráblová.
Отправлено в 28.08.13 20:53 в ответ на Miroslav Čonka.
Показывается результатов: 1 - 20 из 28.
из 2

whole-profile
Ž95,1 Poďte, plesajme v Pánovi, oslavujme Boha, našu spásu.

Eva belongs-to:

Друзья

Štefan Hrbček
Ján Pankovčin
Anna Lojeková
Martin Lojek
Robert Krett
Martin Majda
Marcela Bagínová
Eva Baranovičová
июня 19
Daniel Ruščák оставил(а) комментарий к записи Bohu vďaka!... в дневник Eva Vráblová .
12:22
октября 21
Eva Vráblová добавил(а) новую запись, Rodičia, viete, čo si vaše deti kupujú na desiatu?, в дневник.
15:19
мая 4
Eva Vráblová добавил(а) новую запись, Deti - ako plod manželskej lásky, в дневник.
11:53
апреля 16
Eva Vráblová updated a blog entry, Súcitíme.
12:27
Eva Vráblová updated a blog entry, Súcitíme.
12:19
Eva Vráblová добавил(а) новую запись, Súcitíme, в дневник.
12:13
апреля 12
Eva Vráblová updated a blog entry, Priatelia sú hviezdy na nebi.
17:43
Eva Vráblová добавил(а) новую запись, Priatelia sú hviezdy na nebi, в дневник.
17:39
апреля 10
Eva Vráblová добавил(а) новую запись, Milujem, milujem svoj život, в дневник.
17:22
апреля 8
Eva Vráblová добавил(а) новую запись, Čokoľvek ste urobili jednému z týchto mojich najmenších..., в дневник.
16:42
Подписаться на деятельность Eva Vráblová. (Открывает новое окно)