« Späť

Advent v rodine: 2.ŠTVRTOK: Rodinná fotka

Ja som Pán, tvoj Boh, ktorý ťa drží za ruku a hovorí ti: „Neboj sa, ja ti pomôžem!

Nebojže sa, červíček Jakub, hŕstka Izraela, ja sám ti pomôžem,“ hovorí Pán a tvoj vykupiteľ Svätý Izraela. Urobím z teba mláťačku, novú a ostrú, s mnohými zubami. Rozmlátiš a rozdrvíš vrchy, pahorky na plevy obrátiš.

Preveješ ich: vietor ich uchytí a víchrica rozpráši. Ty však zajasáš v Pánovi, tešiť sa budeš v Svätom Izraela.

Chudáci a bedári hľadajú vodu, a vody niet; jazyk im zosychá od smädu. Ja, Pán, ich vyslyším, ja, Boh Izraela, ich neopustím.

Na holých pahorkoch dám vytrysknúť riekam, uprostred údolí prameňom. Púšť zmením na jazero a vyprahnutú zem na pramene vôd.

Na púšti zasadím cédre, akácie, myrty a olivy, stepi vysadím jedľami, brestmi a cyprusmi, aby videli a poznali, aby si uvedomili a pochopili, že to urobila Pánova ruka, že to stvoril Svätý Izraela.

 

Keď sa dnes robia rodinné fotky, dáme si na tom celkom záležať. Nevylučujeme momentky, ale dáme šancu aj jednej klasicky naštýlovanej, kde sú len tak „náhodou“ všetci farebne zladení a príjemne sa usmievajú priamo do objektívu. Verím, že Boh Otec má z oboch radosť- a ešte väčšiu keď v bežných momentoch aj pri oficiálnych chvíľach vidieť Jeho podpis na našom obraze rodiny. Keď z pohľadu na nás vidieť,“ že to urobila Pánova ruka, že to stvoril Svätý Izraela” a my tak jednoducho oslavujeme Boha.