« Späť

Advent v rodine: Keď je Boh za nás

Advent v rodine: Keď je Boh za nás

V ten deň sa bude v judejskej krajine spievať táto pieseň: „Pevné mesto máme, v ňom sa zachránime; Pán ho obohnal valom a hradbami. Otvorte brány, nech vstúpi spravodlivý ľud, ľud, ktorý zachováva vernosť. Má ducha pevného; zaistíš mu pokoj, veď dúfa v teba.

Dúfajte v Pána stále, lebo Pán je skala naveky. Zvrhol tých, čo bývajú na výšinách, ponížil neprístupné mesto; ponížil ho až po zem, zrazil ho do prachu. Šliape po ňom noha, nohy chudobných, kroky bedárov.“

 

Každá rodina má nepriateľa- niekedy to môže byť spoločnosť, ktorá nastaví limity práce nad ľudské sily, spôsobuje  nedostatok času pre deti a ohrozuje zdravie psychické i fyzické. Občas to môžu byť známi, spolupracovníci či niekto z rodiny, kto vôbec nepomáha, ale robí veci ešte ťažšími. Určite sa však náš šťastný rodinný život nepáči Zlému. Napriek týmto všetkým odporcom našej rodiny- Boh je náš ochranca. Nemôžeme zabrániť, aby padal dážď, ale môžeme sa skryť pod strechu a dážď sa nás nedotkne. Tak sa aj my ukrývame do Tvojich rúk a vkladáme do nich celú našu rodinu. A zasa raz sme bližšie k Tebe.