Zamyslenia pre manželov

« Späť

Advent manželov - Chvála

Advent manželov - Chvála

4. adventný týždeň Pondelok

Mária hovorila: „Velebí moja duša Pána a môj duch jasá v Bohu, mojom Spasiteľovi, lebo zhliadol na poníženosť svojej služobnice. Hľa, od tejto chvíle blahoslaviť ma budú všetky pokolenia, lebo veľké veci mi urobil ten, ktorý je mocný, a sväté je jeho meno a jeho milosrdenstvo z pokolenia na pokolenie s tými, čo sa ho boja.

Ukázal silu svojho ramena, rozptýlil tých, čo v srdci pyšne zmýšľajú. Mocnárov zosadil z trónov a povýšil ponížených. Hladných nakŕmil dobrotami a bohatých prepustil naprázdno.

Ujal sa Izraela, svojho služobníka, lebo pamätá na svoje milosrdenstvo, ako sľúbil našim otcom, Abrahámovi a jeho potomstvu naveky.“

Mária zostala pri Alžbete asi tri mesiace a potom sa vrátila domov. Lk 1, 46-56

Zamyslenie a modlitba

Panna Mária je pre nás úžasným vzorom- vo Svätom Písme nenacházame jej hundranie na to, do akej situácie sa ona teraz dostala a obavy, čo bude- čo bude s jej povesťou, kde budú bývať,... Prijala Božiu vôľu a chváli Boha za to, čo bude- a tak sa i stalo. Prjali sme svoje povolanie o manželstva, o rodičovstva- chváľme Boha za to, čo bude.

„ Nebeský Otec, nechceme sa obzerať naľavo a napravo, ale hľadieť na Teba s dôverou- veď Ty si nás povolal a Ty si verný! Ďakujeme Ti za to, čo máš pre nás pripravené. Amen“

 

Dnešná úloha

Napíšte svoj „Magnifikát“ o tom, za čo ako manželia dopredu velebíte Pána ( môžete aj do „papiera vďaky“, ktorý sme spomínali v predošlých zamysleniach).