Zamyslenia pre manželov

« Späť

Advent manželov- Plány

Advent manželov- Plány

Štvrtok

Ježiš povedal svojim učeníkom: „Nie každý, kto mi hovorí: ‚Pane, Pane,‘ vojde do nebeského kráľovstva, ale iba ten, kto plní vôľu môjho Otca, ktorý je na nebesiach.

A tak každý, kto počúva tieto moje slová a uskutočňuje ich, podobá sa múdremu mužovi, ktorý si postavil dom na skale. Spustil sa dážď, privalili sa vody, strhla sa víchrica a oborili sa na ten dom, ale dom sa nezrútil, lebo mal základy na skale.

A každý, kto tieto moje slová počúva, ale ich neuskutočňuje, podobá sa hlúpemu mužovi, ktorý si postavil dom na piesku. Spustil sa dážď, privalili sa vody, strhla sa víchrica, oborili sa na ten dom a dom sa zrútil; zostalo z neho veľké rumovisko.“ Mt 7, 21. 24-27

Zamyslenie a modlitba

Na čom staviame naše manželstvo. Sú to iba naše predstavy a plány alebo sú to Božie predstavy a plány. Nezabudnúť na to, kto je garantom projektu „Manželstvo“ je nesmierne dôležitá vec. Bez Neho sa všetko o čo sa snažíme, môže ľahko rozsypať. Úžasné však je, že Boh chce naše manželstvo a rodinu vystavať tak pevne, bezpečne a krásne, že každý, kto sa naň pozrie, uvidí Božie dielo.

„Pane, chceme, aby sme boli Tvojím dielom a nie naším, chceme oslavovať Teba a nie seba. Ty si a Ty navždy buď Pánom nášho vzťahu, Ty nás buduj a veď. Zriekame sa každej predstavy a plánu, ktoré by neboli Tvojimi. Amen“

Dnešná úloha

Sú vo vašom manželstve oblasti, ktoré podliehajú len vám dvom alebo len jednému z Vás? Porozmýšľajte nad tým a skúste ich znova Bohu odovzdať v predošlej modlitbe.