Zamyslenia pre manželov

« Späť

Advent manželov- Prijatie

Advent manželov- Prijatie

2.adventný týždeň : Pondelok

Boh poslal anjela Gabriela do galilejského mesta, ktoré sa volá Nazaret, k panne zasnúbenej mužovi z rodu Dávidovho, menom Jozefovi. A meno panny bolo Mária.

Anjel prišiel k nej a povedal: „Zdravas‘, milosti plná, Pán s tebou.

Ona sa nad jeho slovami zarazila a rozmýšľala, čo znamená takýto pozdrav.

Anjel jej povedal: „Neboj sa, Mária, našla si milosť u Boha. Počneš a porodíš syna a dáš mu meno Ježiš. On bude veľký a bude sa volať Synom Najvyššieho. Pán, Boh, mu dá trón jeho otca Dávida, naveky bude kraľovať nad Jakubovým rodom a jeho kráľovstvu nebude konca.“

Mária povedala anjelovi: „Ako sa to stane, veď ja muža nepoznám?“

Anjel jej odpovedal: „Duch Svätý zostúpi na teba a moc Najvyššieho ťa zatieni. A preto aj dieťa bude sa volať svätým, bude to Boží Syn. Aj Alžbeta, tvoja príbuzná, počala syna v starobe. Už je v šiestom mesiaci. A hovorili o nej, že je neplodná! Lebo Bohu nič nie je nemožné.“

Mária povedala: „Hľa, služobnica Pána, nech sa mi stane podľa tvojho slova.“

Anjel potom od nej odišiel.  Lk 1, 26-38

Zamyslenie a modlitba

Byť rodičmi- prirodzenými i duchovnými je veľkou a zodpovednou misiou. No nie sme na ňu sami. Máme nášho nebeského Otca  a nebeskú matku Máriu. Hoci sme už dospelí- neznamená to, že máme byť od nich odizolovaní – presne tak, ako by sme nechceli, aby sa to stalo s nami a našimi deťmi. Stále budeme chcieť, aby vedeli, že sme tu pre nich, stále ich budeme milovať a chcieť im vo všetkom pomáhať- a to isté a omnoho viac túži aj náš Otec a celá nebeská rodina.

Prijať deti a všetko s nimi spojené vždy vyžaduje odvahu a obetu a tá bude vždy odmenená pocitom veľkého naplnenia a radosti. Prijať dieťa- nielen jeho narodenie, ale prijať ho i s jeho trápeniami v škole, i s jeho trápeniami so sebou samým. Prijať a milovať.

"Bože, prosíme, pomôž nám učiť sa od Teba a mamky Márie vedieť milovať, pochopiť a správne pomôcť deťom v našej rodine v každý čas. Chceme prijímať deti- všetky, ktoré nám dáš a po celý ich život."

Dnešná úloha

Skúste osobne alebo formou pohľadnice, sms , e-mailu vyjariť deťom vo vašej rodine Vašu radosť z nich a lásku a povedať im, že sú veľkým darom pre tento svet.