Zamyslenia pre manželov

« Späť

Advent manželov- Študenti

Advent manželov- Študenti

2. adventný týždeň Piatok

Toto hovorí Pán, tvoj vykupiteľ, Svätý Izraela: Ja som Pán, tvoj Boh, ktorý ťa učí, čo ti osoží, a vedie ťa po ceste, ktorou máš ísť.

Keby si si bol všímal moje príkazy, tvoj pokoj by bol ako rieka a tvoja spravodlivosť ako morské vlny; ako piesku by bolo tvojich potomkov a ratolestí tvojho lona ako zrniek piesku. Nezaniklo by, ani by nebolo vyhladené jeho meno spred mojej tváre. Iz 48, 17-19

 

Zamyslenie a modlitba

Vyrástli sme už zo študentských čias ? Boli aj krušné a náročné, ale aj plné zábavy a voľnosti. Máme sklon vytvárať si štruktúry a sami sa v nich uväzniť. Boh nás chce viesť tak, aby sme mali pokoj ako rieku a spravodlivosť ako morské vlny. Chce žehnať naše deti a chrániť ich. Necháme sa od neho učiť?

„Bože, buď naším učiteľom a aj nech sme dobrými študentami.  Nech sa niky nepovyšujeme na  Teba, nech nechceme žiť bez Teba a nech sa niky neprestaneme s Tebou radiť.“

Dnešná úloha

Začnite byť Božími študentami- máte konkrétne otázky- a Boh má konkrétne a SPRÁVNE odpovede. Hľadajte ich v Božom slove. Hľadajte- čo hovorí o výchove, o strachu, o peniazoch, o skúškach- hľadajte a dajte sa poučiť.