Zamyslenia pre manželov

« Späť

Advent manželov- Úprimnosť

Advent manželov- Úprimnosť

3. adventný týždeň Utorok

Ježiš povedal veľkňazom a starším ľudu: „Čo poviete na toto? Istý človek mal dvoch synov. Prišiel k prvému a povedal mu: ‚Syn môj, choď dnes pracovať do vinice!‘ Ale on odpovedal: ‚Nechce sa mi.‘ No potom to oľutoval a šiel.

Išiel k druhému a povedal mu to isté. Ten odpovedal: ‚Idem, pane!‘ Ale nešiel. Kto z týchto dvoch splnil otcovu vôľu?“

Odpovedali: „Ten prvý.“

Ježiš im povedal: „Veru, hovorím vám: Mýtnici a neviestky vás predchádzajú do Božieho kráľovstva. Lebo k vám prišiel Ján cestou spravodlivosti, a neuverili ste mu. Ale mýtnici a neviestky mu uverili. A vy, hoci ste to videli, ani potom ste sa nekajali a neuverili ste mu.“ Mt 21, 28-32

 

Zamyslenie a modlitba

Sľubujem pred všemohúcim Bohom, že ti budem verným manželom/kou a že ťa nikdy neopustím ani v šťastí ani v nešťastí, ani v zdraví ani v chorobe a že ťa budem milovať a ctiť po všetky dni svojho života.“  Sľúbili sme a nie vždy sa nám darí- milovať a ctiť, nie vždy sa nám darí spravovať ten dar, ktorý sme dostali v našom partnerovi. Dôležité je však, čo s tým urobíme potom. Priznáme svoje zlyhanie Bohu i nášmu milovanému alebo sa budeme tváriť, že sa nič nestalo, či ešte horšie pyšne zahráme urazeného ?

„Pane, aj, aby o nás neplatilo „A vy, hoci ste to videli, ani potom ste sa nekajali a neuverili ste“. Túžime byť verní, úprimní a ochotní. Pomôž nám v našom manželskom sľube vytrvať, milovať a ctiť si jeden druhého.“

Dnešná úloha

Pri sviečke či adventnom venci odproste Boha a svojho manžela/ manželku za svoje slová a skutky, ktoré neboli správne a zanedbané dobro. NEKOMENTUJTE, NEKRITIZUJTE ANI NEROZOBERAJTE, čo bolo povedané, odpustite si navzájom a obnovte manželský sľub.