Zamyslenia špeciálne pre mužov

« Späť

Mužský advent- Smieš urobiť chybu

Mužský advent- Smieš urobiť chybu

3. adventný týždeň Utorok

Ježiš povedal veľkňazom a starším ľudu: „Čo poviete na toto? Istý človek mal dvoch synov. Prišiel k prvému a povedal mu: ‚Syn môj, choď dnes pracovať do vinice!‘ Ale on odpovedal: ‚Nechce sa mi.‘ No potom to oľutoval a šiel.

Išiel k druhému a povedal mu to isté. Ten odpovedal: ‚Idem, pane!‘ Ale nešiel. Kto z týchto dvoch splnil otcovu vôľu?“

Odpovedali: „Ten prvý.“

Ježiš im povedal: „Veru, hovorím vám: Mýtnici a neviestky vás predchádzajú do Božieho kráľovstva. Lebo k vám prišiel Ján cestou spravodlivosti, a neuverili ste mu. Ale mýtnici a neviestky mu uverili. A vy, hoci ste to videli, ani potom ste sa nekajali a neuverili ste mu.“ Mt 21, 28-32

Zamyslenie a modlitba

Každý môže a každý urobí chybu. Existuje jediný dokonalý Muž- Ježiš Kristus- našou úlohou je ho nasledovať- a keď padneme- VSTAŤ ! Môžeme sa poučiť, všimnúť si okolnosti, ale je zbytočné mučiť sa sklamaním zo seba a z toho, že sme spravili chybu. Čím skôr si priznáme a dovolíme si urobiť neúmyselnú chybu, tým ľahšie sa nám bude vstávať a rýchlejšie budeme napredovať. Pýcha sa v nás nezakorení a milosrdenstvo nás bude sprevádzať.

 

„Pane, zriekam sa strachu urobiť chybu, zriekam sa neodpustenia voči sebe samému, zriekam sa tlaku z túžby byť neomylný. Ty hovoríš, že si so mnou- chcem stavať na Tebe a nie na sebe. Amen“

Dnešná úloha

Sú veci, ktoré si nevieš odpustiť alebo si ich vyčítaš ? Máš svoje chyby ? Vyslov odpustenie za konkrétne oblasti a začni nový začiatok.