Zamyslenia špeciálne pre mužov

« Späť

Mužský advent - Čistý

3. adventný týždeň Sobota

Pánova je zem i všetko, čo ju napĺňa,

okruh zeme aj tí, čo bývajú na ňom.
Veď on sám položil jeho základy na moriach
a upevnil ho na vodách.
Kto smie vystúpiť na vrch Pánov,
kto smie stáť na jeho mieste posvätnom?
Ten, čo má ruky nevinné a srdce čisté,
čo nedvíha svoju dušu k márnosti.
Taký dostane požehnanie od Pána
a odmenu od Boha, svojho spasiteľa.
To je pokolenie tých, čo ho hľadajú,
čo hľadajú tvár Boha Jakubovho. Ž 24, 1-2. 3-4b. 5-6

Zamyslenie a modlitba

Čistota je oblasť, v ktorej muži najčastejšie padajú. Jedným z dôvodov je naše presvedčenie, že máme „problém s nečistotou“ a tiež, že tento „problém je dosť bežný, nie je až taký hrozný a v podstate nikomu neubližuje.“ Pravda o nečistote je, že nie je problém- ale HRIECH- ktorý sa nepáči Bohu a Teba ničí. Je to hriech, ktorý je rovnako hrozný ako pýcha, hnev, závisť a ubližuje Tebe, pretože zabíja Boží život, vytvára z Teba človeka, ktorý má sklon k nevere a už samotným sebaukájaním rozbíjaš jednotu vo vzťahu priateľskom, snúbeneckom i manželskom. Nečistota neskončí manželstvom-to ti potvrdí mnoho kresťanov- skončí, keď skutočne pozrieš na jej podstatu, zhnusí sa Ti a začneš ju nenávidieť.

„Duchu Svätý, ďakujem Ti, že si mi ukázal, že nečistota je hriech. Odpusť mi, že som ťa takto zarmútil. Zriekam sa nečistoty v mene Ježiš Kristus a pozývam Ťa nanovo o môjho vnútra a pomôž mi počuť Tvoj hlas a nasledovať ho.“

Dnešná úloha

Zbav sa toho, čo ťa láka do nečistoty- daj si počítač mimo izby, filmy pozeraj s niekým... a poslúchaj Ducha Svätého, keď ťa varuje.