Zamyslenia špeciálne pre žienky

« Späť

Ženský advent - Božia

Ženský advent - Božia

4. adventný týždeň Utorok

Alžbete nadišiel čas pôrodu a porodila syna. Keď jej susedia a príbuzní počuli, že jej Pán prejavil svoje veľké milosrdenstvo, radovali sa s ňou.

Na ôsmy deň prišli chlapca obrezať a chceli mu dať meno Zachariáš po jeho otcovi. Ale jeho matka povedala: „Nie, bude sa volať Ján.“

Povedali jej: „Veď v tvojom príbuzenstve sa nik takto nevolá.“

Dali znak otcovi, ako ho chce nazvať on. Vypýtal si tabuľku a napísal: „Ján sa bude volať.“ A všetci sa divili.

Vtom sa mu rozviazali ústa a jazyk i prehovoril a velebil Boha.

Všetkých ich susedov zmocnil sa strach a všade po judejských horách sa hovorilo o týchto udalostiach. A všetci, čo to počuli, vštepili si to do srdca a vraveli: „Čím len bude tento chlapec?“ A vskutku Pánova ruka bola s ním. Lk 1, 57-66

 

Zamyslenie a modlitba

Ty a ja musíme byť Božie vo všetkom- aj v tých maličkostiach, ktoré iných iritujú- Alžbeta musela čeliť kritike dokonca aj kvôli menu, ktoré chcela dať svojmu synovi. Ona ale vedela, že jej syn nepatrí jej, ale je to v prvom rade Božie dieťa- ak chceme, aby naša škola, práca, rodina, vzťahy boli v prvom rade Božie- počúvajme v prvom rade jeho- a bude nasledovať jeho konanie- tak ako v Máriinom či v Alžbetinom živote.

Dnešná úloha

Vianočné sviatky a Božia žena prinášajú viacero výziev- čo si obliecť, ako múdro spravovať čas a financie, ako ostať pokojná, ako pristupovať k iným, k odychu, k duchovnu, k materiálnu- v prvom rade ostaňme Božie :)