Zamyslenia špeciálne pre žienky

« Späť

Ženský advent- Mať Jeho srdce

Ženský advent- Mať Jeho srdce

1.adventný týždeň: Streda 

Ježiš prišiel ku Galilejskému moru, vystúpil na vrch a tam si sadol. Prichádzali k nemu celé zástupy, ktoré mali so sebou chromých, slepých, mrzákov, nemých a mnohých iných. Kládli mu ich k nohám a on ich uzdravoval. A zástupy žasli, keď videli, že nemí hovoria, mrzáci sú zdraví, chromí chodia a slepí vidia, a velebili Boha Izraela.

Ježiš zvolal svojich učeníkov a povedal: „Ľúto mi je zástupu, lebo už tri dni sa zdržiavajú pri mne a nemajú čo jesť. A nechcem ich prepustiť hladných, aby nepoomdlievali na ceste.“ Mt 15,29-33

 

Zamyslenie a modlitba

Ježiš, si neskutočne starostlivý a súcitný, si tu pre iných, staráš sa o ich potreby a zaujímaš sa aj o to, čo bude s nimi, keď od Teba odídu. Chcem sa Ti v tomto viac priblížiť- mať srdce, ktoré je tu bezúhonne aj pre úplne cudzích a nečaká odmenu.

„Ježiš, daj aby moje oči neboli zaslepené mnou samou, mojou rodinou a priateľmi, ale aby som tu bola na pomoc a povzbudenie aj pre cudzích, aby vo mne mohli stretnúť aj dnes Teba.“

Dnešná úloha

Kopíruj Ježiša:  Stretni cudziu osobu, všimni si jej potrebu a pomôž jej. (napr.predavačka- unavená- popraj pekný deň a daruj malú čokoládovú tyčinku )