« Späť

Generálne upratovanie

Generálne upratovanie

Veľká Noc je už za dverami... už máte za sebou veľké jarné upratovanie?

 

Po prečítaní úvodných slov si človek povie: Áno, v sobotu sme to zvládli smiley, alebo tiež: Ešte nie, ešte je čas wink, alebo niečo podobné.
Veľké jarné upratovanie... týka sa len domov, bytov, kostolov či iných budov? Nie len, ale aj. Veľké jarné upratovanie by malo byť hlavne generálnym uprataním duše. Dokážeme rozobrať dom takmer do posledného klinca ale dokážeme takto rozobrať aj svoje srdce?
Keď som nakukla do kostolíka pri sobotňajšom upratovaní... na svojom mieste ostali asi len veci, s ktorými sa nedalo pohnúť – to že tam neboli koberce, fajn, ale keď tam neboli ani okná, to už mi bolo divnô... Som sa tak zamyslela, že častokrát je človeku jednoduchšie upratať hocijaký kolos, ako by sa mal na chvíľu stíšiť a upratať vo svojom srdiečku.
Povedala by som, že Pánovi je viac-menej jedno, či je kostol uprataný, alebo je tam kde-tu nejaká pavučinka, lebo tam On svoje miesto má vždy, ale v našom srdci Ho často nemáme kam pozvať, pretože sme plný pýchy a slabostí, hnevu a klamu. Také veľké jarné upratovanie domu by nám malo byť metaforou a vzorom zároveň, aby sme, povzbudený dobre vykonanou prácou, dielo spečatili uprataním dušičky.

Takže prajem veľa síl do upratovania! angle

P.S.: nezabudnime, že len generálky nestačia a počas roka treba priebežne upratovať a udržiavať čistotu cool

Obrázok: http://wallpaperstock.net/touching-the-heart_wallpapers_9217_1440x900.jpg 

Komentáre
Prihláste sa pre pridanie komentára
Dominika, veľmi ma prekvapil tento príspevok. V jednoduchosti opísaný pravý zmysel blížiaceho sa sviatku. Ďakujem za blahoželanie a viem, že mne sa ľahko hovorí, lebo už mám svoje roky, ale skutočnú prípravu vidím hlavne v príprave svojho srdca.
Odoslané 27.3.2012 16:09.