« Späť

Kúsok po kúsku

Kúsok po kúsku

Nemáš odvahu, si zmätený a nevieš kde začať?

 

Istý muž mal roľu, ale pre svoje lajdáctvo ju nechal spustnúť, takže na nej rástlo tŕnie a bodľačie. No neskôr ju chcel zas obrábať a povedal svojmu synovi: Choď a očisti roľu! Syn sa vybral vyčistiť roľu. Ako sa tak na ňu pozeral a videl množstvo buriny, znechutene si pomyslel: Ako mám to všetko vykynožiť a odstrániť? A hodil sa na zem a zaspal. A tak to robil deň čo deň. Keď sa prišiel otec pozrieť, koľko už urobil, našiel ho leňošiť. Opýtal sa ho: Prečo si ešte nič neurobil? Mladý odpovedal: Keď som prišiel na roľu a uvidel som to množstvo tŕnia a bodľačia, nevedel som, kde mám začať a znechutený som si ľahol na zem a zaspal som. Otec mu na to: Syn môj, urob denne iba toľko, koľko miesta zaberie tvoje ležiace telo s uvidíš, ako budeš napredovať a aj znechutenosť ťa prejde. Keď to mladík počul, urobil podľa toho a za krátky čas bola roľa vyčistená a prinášala úrodu.

Aj ty tak urob, pracuj sústavne, potom nestratíš odvahu a Boh ti dá novú šancu.

Obrázok: http://www.christart.com/IMAGES-art9ab/clipart/1234/seed-in-thorns.png

Komentáre
Prihláste sa pre pridanie komentára
Ako ľahko sa my ľudia dokážeme znechutiť, keď nevidíme hneď výsledky našich námah a zmysel toho, čo robíme...Chýba nám väčšia vytrvalosť, alebo dôvera v Toho, že On je pri nás v každom čase a teda i v súžení?.. práve vtedy, často postrádame nejaké to znamenie, či odpoveď od Neho, že to, čo robíme je správne, hoci hneď nevidíme nejaké tie naše výsledky. Tu si musíme asi vždy pripomenúť, že my sme práve tí, čo pole obrábajú, čistia, starajú sa o kvalitu a množstvo úrody, ale iba Boh je ten, čo zberá a že my, možno práve teraz nebudeme vidieť veľkosť daného zberu, no napriek tomu - On je stále pri nás.
Odoslané 6.3.2012 7:04.
Ďakujeeeeeem, Dominka! Vstúpila si mi do svedomia, lebo som tiež zlenivela a hoci som si dala predsavzatie zdokonaliť moju angličtinu, v mojom veku som si povedala, že to vzdám....takže nevzdám.Aj vďaka Tebe!
Odoslané 6.3.2012 12:10.
Jej, stačí taký kúsok, ako zaberie moje ležiace telo? To by sa dalo zvládnuť... ;-)
Vďaka za tip, idem do toho.
Odoslané 15.11.2012 15:02.