« Späť

100. výročie posvätenia nášho kostola.

100. výročie posvätenia nášho kostola.
Farské oznamy
 
od 7. 10. 2013 do 13. 10. 2013
V piatok tohto týždňa, 11. októbra, naša farnosť slávi 100 ročné výročie od posvätenia nášho farského kostola. V tento deň slávnosti vás pozývame na slávenie sv. omše o 18:00 hod., ktorej hlavným celebrantom bude Mons. Jozef Haľko, bratislavský pomocný biskup a koncelebrovať budú bývalí farári a primicianti tejto farnosti. V rámci týchto osláv vás v sobotu o 10:00 hod. pozývame na Šafárikovo námestie na otvorenie Prvého ročníka staromestského vínneho trhu, kde bude požehnanie nového vína a kultúrny program. V sobotu po večernej sv. omši vás pozývame do kostola na koncert skupiny Gaudium. Pontifikálnu sv. omšu bude celebrovať Mons. Stanislav Zvolenský, bratislavský arcibiskup, metropolita v nedeľu 13. októbra o 11:00 hod. V nedeľu sprievodným programom bude od 10:00 do 16:00 hod. na Šafárikovom námestí Staromestský charitatívny trh, kde sa predstavia dobročinné organizácie sídliace v našom hlavnom meste. Bližšie informácie nájdete na dverách kostola. Chcem vás týmto poprosiť o pozorno
 
Z dôvodu slávností nebude v piatok otvorená farská kancelária.
 
Pripomíname, že prihlasovanie detí na prvé sv. prijímanie v tomto školskom roku je vo farskej kancelárii do 14. októbra. Prosíme, aby rodičia využili túto príležitosť. Po tomto termíne sa prihlasovanie ukončí a začnú katechézy.
 
V tomto týždni vo štvrtok 10. októbra bude v Katedrále sv. Martina o 17.00 hod. slávená posledná sv. omša v rámci prežívania Roku viery. Počas homílie zaznie katechéza biskupa na záverečný 12. článok Apoštolského vyznania viery: "Verím vo večný život". Po sv. omši bude aj krátka adorácia. Všetkých srdečne pozývame.
 
V mene Dcér kresťanskej lásky sv. Vincenta de Paul a celej vincentskej rodiny ďakujeme všetkým, ktorí podporili minulú nedeľu zbierku "Boj proti hladu". Zbierka je určená na pomoc pre Haiti, Honduras, Ukrajinu, Rusko a Albánsko. V Modrom kostole sa vyzbieralo 366,54 €. Pán Boh všetkým odplať.
 
Členovia Spolku svätého Vojtecha, evidovaní na predajni Bratislava, si môžu vyzdvihnúť na rok 2014: Pútnik svätovojtešský a podielovú knihu v predajni SSV Bratislava.

 

Komentáre
Prihláste sa pre pridanie komentára
Zatiaľ bez komentára Buďte prvým