« Späť

Dekanátne stretnutie mládeže 2011

V sobotu, 30. apríla 2011, sa stretla mládež dvoch susediacich dekanátov - Prievidza a Bojnice, aby si spolu prehĺbili vieru, upevnili svoju katolícku identitu a zakorenili sa v Kristovi. Všetko presne podľa tohoročného hesla Svetových dní mládeže: "Zakorenení a postavení na Ježišovi Kristovi, upevnení vo viere." (porov. Kol 2.7)

Celá akcia začala (dosť chaotickou) registráciou. Ako to už vždy pri týchto akciách býva - nechýbal nám ani časový posun :)

Keď už bolo všetko (aj za pomoci samotných účastníkov) pripravené, mohli sme to odštartovať. Úvodná modlitba, prednáška karmelitána o. Rudolfa, (nekonečne dlhá) pauza na obed, workshopy...

Stredom podujatia bola však spoločná modlitba ruženca vo farskom kostole sv. Bartolomeja v Prievidzi. Po nej sv. omša, ktorú celebroval bývalý bojnický kaplán Štefan Fábry; koncelebrovali domáci pán dekan Martin Dado a riaditeľ Piaristickej združenej školy v Prievidzi p. Juraj Ďurnek.

Pri svätej omši nás sprevádzal spojený mládežnícky zbor zo všetkých troch kostolov Prievidze - Fara mesto, Fara Zapotôčky a Piaristi. Kto ich počul vie oceniť, čo znamená jednota, za ktorú sa Pán toľko modlil pri poslednej večeri!
Všetkým vám veľká vďaka za mnohé hodiny nácviku a vaše povzbudenie pre nás!

Po svätej omši nás už čakala hudobná skupina Audience* , ktorá svojím vystúpením ukončila oficiálny program stretnutia.

Chcem sa všetkým, ktorí sa zapojili do organizácie zo srdca poďakovať. Bola to výzva a nezľakli ste sa. Ďakujem.
Našu vďačnosť dobrotivému Otcovi asi spomínať ani netreba - tá je samozrejmosťou. Len On a ešte málo ľudí vie, ako nám neskutočne pomáhal. Vďaka Oci!

www.dsm2011.tk

Fotky z podujatia.

Komentáre
Prihláste sa pre pridanie komentára
musim sa pridat ta omsa bola krasna,ten spev dodaval tomu neskutocnu atmosferu,milujem taketo omse,neviem ale ja osobne mam pocit,ze cez tie piesne pritomnost BOHA je u mna intezivnejsia.a co sa tyka ostatneho programu dsm ja osobne som bola len na koncerte vecer,ale moja dcera ma dostala do obrazu ako to tam bolo.a jej stastna a spokojna tvar je pre mna obrovskym zadostucinenim,ze to malo zmysel.skutocne vdaka Bohu a kaplanovi Brankovi M.emoticon)))
Odoslané 4.5.2011 7:40.