Blog

« Späť

Obľúbená včela

Obľúbená včela

Videla som včelára ako sa venoval včielkam. Aj majiteľa psov ako venčil svojho miláčika. Obľúbené zvieratko.

Ak by mal včelár svoju obľúbenú včelu, aká by bola? Pracovitá, pekná, nielen užitočná, ale najmä milá jeho srdcu. Aj vám to príde divné? Môže mať vôbec obľúbenú včelu?

Neviem ako vy, ale ja som sa už cítila ako taká včela. Súčasť celku. Stratená medzi ostatnými.

Môj starostlivý včelár mi však povedal, že ma miluje. Povedal aj, že je šanca, že nezomriem, ak ho pichnem. Uveriť a prijať to, že dal za mňa svojho Syna. Alergického na hriech. On zomrel a vstal. Kvôli mne. Jeho obľúbenej včele.

foto: Tomáš Kuník

Komentáre
Prihláste sa pre pridanie komentára
Obdivuhodné sestrička, ako v tebe pôsobí Duch Svätý. Stačí ti pozrieť sa na včelára, a na včielky, a máš súvis. Všade, vo všetkom , nájdeš podstatu - Boha Stvoriteľa.
Odoslané 4.6.2012 21:04.
To s tym zihadlom je dobre prirovnanie. Ked som bol maly a ustipla ma vcela urcitou satisfakciou bolo, ze som vedel ze to neprezije. Nastastie Boh zmysla inak..
Odoslané 5.6.2012 2:01.
Františka, nádherné! Ďakujem za toto prirovnanie. Na včelárovi sa mi páči, že zásobuje včielky dobrým cukrom, keď sa blíži zima. Tak sa stará o nás aj náš Otec, keď je ťažko a prichádzajú neľahké časy, stále dáva niečo dobré, dokonca plnohodnotnejšie. Škoda, že často naň "útočíme" žihadlami výčitiek, keď nám chce niečo v živote zmeniť (ako taký plást). Pritom nás chce posunúť ďalej emoticon Vďaka ešte raz za tento podnet emoticon
Odoslané 5.6.2012 7:35.
Mne to naopak bolo ľuto. Nielen, že mňa to bolí, ešte tá chuderka včela zomrie. Keby jej to aspoň pomohlo, ale takto hlúpo ublížiť sebe aj mne.
<br><br>
Hm, tiež zaujímavé prirovnanie.
Aj my (ľudia) si často myslíme, keď sa vzbúrime proti prikázaniam, že si nejako "pomôžeme", že azda Boh "ohrozuje" našu slobodu.
A potom - Jeho to síce bolí, ale my umierame.

(našťastie, kým sme tu na zemi, je ešte cesta späť emoticon )
Odoslané 5.6.2012 9:17 ako reakcia na Štefan Hrbček.