« Späť

Nový pohľad na svet

Drahí moji najdrahší!

Nedávno som na nete čítala jeden článok. Nič nezvyčajné, stáva sa nám to často. Lenže pod týmto bola podpísaná Adela Banášová.  Okej, poviem na rovinu, väčšinou takéto veci nečítam, človek predsa nikdy nevie na čo narazí, ale tentokrát sa zhlboka nadýchla a začala som od prvého slova. (A nielen preto, že ho na Facebooku zdieľal asi každý koho poznám) Hej, ja viem, že asi všetci viete o čom bol- dvaja  chalani, jedna benzínová pumpa a jedna vychytená moderátorka. Nejaký ten rozhovor (ktorý vôbec neznel strelene, ani sektársky -to nie sú moje slová, to sa ona tak vyjadrila, hihi) mocný Boh, otvorené srdce a jedna, dve či viac spadnutých sánok. (ak sa vôbec nechytáte, tu je link s celým článkom:

Prvou reakciou po dočítaní bolo, že som v mysli začala pátrať po tom, kto z mojich kamarátov mohol byť v tom období v blízkosti Bratislavy... alebo hocijakej pumpy. Egocentrizmus? Nuž, nemyslím. Skôr by som to nazvala faktickou konštatáciou aktuálne prebiehajúcej situácie. Pretože, neviem či ste si to všimli, ale je tu čas, kedy Evanjelium preniká do Slovenských ulíc, škôl, barov, telocviční, benzíniek či intrákov tak ako nikdy predtým. Bez okolkov, sladkých rečičiek a trápnych zastieracích matévrov si razí cestu priamo do sŕdc ľudí, do ich myslí, a premieňa ich.  

Chcela by som povedať, že ma ten príbeh vlastne vôbec neprekvapil a vôbec mi kvôli nemu takmer nevypadol pohár s horúcim čajom z rúk (ach, keby to tak bola pravda) pretože si myslím, že presne takto by mal azda vyzerať normálny kresťanský život- v súkromí sa modliť za prielom, a na verejnosti riskovať; nech sme kdekoľvek,  prinášať realitu do každej situácie. Nie preto, že sa to patrí. Ale preto, že vieme kým sme. Pretože sa nám inak ani nedá, len prinášať kultúru Kráľovstva kam len sa pohneme.

Najlepšie na tom podľa mňa je, že sa to šíri ako veľká voda, roztrhnutá priehrada a ... povedzme si na rovinu, v takých prípadoch nie je rozdiel medzi spolubývajúcim na intráku, paňou so sieťkou na hlave, čo predáva krájaný ementál, alebo rádiovou moderátorkou. Jednoducho je preniknutý každý. Tí dvaja chalani (česť ich menu) podľa mňa jasne deklarovali, že keď prichádza Kráľovstvo, ostatné sa musí podriadiť. Keď prichádza svetlo, tma musí ustúpiť. Inak to nejde. Je to skrátka tak a ak mi neveríte opýtajte sa fyzikov.

Tuturuuu, asi by sme si na to mali zvyknúť, pretože mám pocit, že výskyt takýchto prípadov bude exponenciálne narastať. Jupíííí.

A aby som celý tento výlev uzavrela niečím produktívnym a užitočným, chcem vám pripomenúť GODZONE konferenciu. Podobnými informáciami ste zrejme bombardovaní z každej strany, ale... je to len pre vaše dobro. Takže si zrekapitulujme údaje týkajúce sa tejto veľkolepej session: Ružomberok, 4.-5. Aprílos, Kultúra Kráľovstva, lístky sa míňajú, žiarivých svetielok na GDZN mapke Slovenska pribúda a chceme tam aj teba, takže sa prihlás. Hihi.

Týmto krátkym reportážnym vstupom končím svoj hlboko sofistikovaný prejav. Houk.

Domi