« Späť

BLOG n.1

Drahí a milovaní priatelia. Závažným mailom (a po neodpísaní naň aj SMS-kou :D) z Godzone kancelárie mi bola zverená úloha zapĺňať riadky na našom prekrásnom blogu, preto sa vám dnes prihováram z tohto čestného miesta. A je to veru i príhodný čas, veď nastala jar a je čas na nové veci.

Jednou zo skvelých (ešte stále) nových vecí v projekte je nová kolekcia v Godzone shope plná sviežich farieb a mocných právd Božích detí. S uvedením novej kolekcie bola spojená aj „profilovková kampaň“. Možno ste si všimli, možno nie ale napríklad môj facebook sa posledné dva týždne hemžil stále novými profilovkami s oblečením zo shopu. Krásni usmiati ľudia v krásnych odevoch – to sme my! Celé to začalo v jedno sychravé februárové popoludnie, keď sme preplnili fotografické štúdio a užívali si profesionálne prostredie a radostný čas s priateľmi. Fotilo sa do neskorého večera, lebo občas sa stalo, že model aj fotograf sa nechali uniesť. Tak vznikli najrôznejšie fotky a my sme si ich dva týždne pridávali ako svoje profilovky, aby sme ukázali aj Zuckerbergovi, že sa nebojíme priznať kam patríme. Ale dnes je už potom, už si nemusím meniť profilovku dva krát týždenne a súťažiť s kamoškami o najviac like-ov, tak si môžem konečne pokojne užívať život a písať vám tento blog.

Moje riadky vznikajú v slnečnom Ružomberku, ktorý bude už o mesiac dejiskom Godzone konferencie. Tohto roku sa nestretnete so slovom kultúra len v názve hotela, kde strávime ten krásny víkend, ale aj v názve konferencie. Kultúra Kráľovstva. Veľmi sa na to teším, lebo kultúra je podľa mňa veľmi kľúčová. Práve teraz som presedela tri hodiny na politologickej prednáške (mocné a hlboké myšlienky :D ) a nejak tak pomedzi všetky tie slová, ktoré náš drahý vyučujúci hovoril, sa mi v hlave opäť vynorila stará známa myšlienka. Treba zmeniť kultúru v tomto národe. Táto idea ma prenasleduje posledných niekoľko mesiacov a objaví sa, nech uvažujem nad čímkoľvek. Všetky moje filozofické, politologické, spoločenské, mediálne aj duchovné úvahy ústia len k tomu. Treba zmeniť kultúru v tomto národe. A som presvedčená, že najlepší model akým sa pri tejto zmene môžeme inšpirovať je práve kultúra Kráľovstva. V Božom Kráľovstve predsa nie je strach, trápenie ani choroby. Nikto tam neklame, nikto nikoho neohovára a všetko sa deje v láske. Aj preto sa teším, čo táto nová jar a nové vanutie Ducha prinesie. Lebo jedno je isté, Boh nás veľmi miluje. Buďte požehnaní priatelia a užívajte si čas s Otcom.

Za godzone team

Ivka