« Späť

"A ty si kto?" opýtal sa ma...

Každému je jasné, že na túto otázku nemôže mať človek dve správne odpovede, však?

Odpoveď charakterizujúca aktuálne obdobie:
SOM ÚČTOVNÍČKA... Janka Guričanová... Božie dieťa...

Správna odpoveď?
SOM BOŽIE DIEŤA (to jediné ma určuje)... Janka Guričanová (aby ste vedeli, ako ma osloviť :))... účtovníčka (lebo toto ma naozaj baví a napĺňa robiť)...

Tak trochu nadväzujem na blog SVET V 3D. Môj CD-man (ja), pozná mená tých, ktorí ho naháňajú už veľmi dobre. Zabudnuté doklady, nevyriešené účtovné otázky, dilemy, neodovzdané doklady, účtovné závierky, výkazy, daňové priznania, projekt RTV, tabuľky, záverečné správy, deadliny, termíny, hrozby. To z jednej oblasti života. Z inej by sa našli nedostatok modlitby, neschopnosť čítať Bibliu, či vytvoriť si čas pre bytie s Ním, zúfalý pocit neschopnosti mať s Bohom vzťah, či zažívať Jeho prítomnosť. A ešte z inej stránky života napríklad lenivosť nájsť si čas na ľudí, či totálna nesústredenosť na nich, keď už s nimi náhodou som.

Výsledky?
Únava, stres, nervozita, pocit zlyhania, viny. Nepokoj, neistota a obavy. Strach. Na jednej strane vedomie, že toto je kľúčové pracovné obdobie roka a všetko, čo cítim, je normálny, prirodzený výsledok vypätia a stresu. Na druhej strane dnes náhle uvedomie inej reality: JA SOM PREDALA SVOJU IDENTITU. Zabudla som kto som. Prestala som žiť podľa toho, kým som. Prikývla som lžiam o tom, kým mám byť, a oni získali nado mnou moc.

Keď sa obzriem späť, čo ma straší? Čo ma tlačí? Čo ma ženie? Čo spôsobuje to napätie a neistotu? Strach. Strach, že zlyhám, nestihnem, neosvedčím sa, sklamem klientov, pomýlim sa, zabudnem na niečo dôležité. Strach, ktorý cítim preto, že bojujem sama. Ja som prekročila hranice Kráľovstva a vybehla som späť do sveta, kde rozhoduje výkon, úspech, stopercentnosť, nasadenie, a každý neuspech, či váhanie sa trestá. Viete, čo je na tom najhoršie? Uverila som, a znovu som sa cítila voči sebe tak, akoby to, kým som, záviselo od toho, čo dokážem (v každej z vymenovaných oblastí, prácou začínajúc, vzťahom s Bohom pokračujúc, priateľstvami končiac). Tá valiaca sa guľa, pred ktorou sa snažím utiecť, ma neustále núti bežať, bez šance nadýchnuť sa, či vychutnať si moment. V tomto svete je to tak. V Kráľovstve môjho Otca - a teraz príde prekvapanie - žiadna GUĽA NEEXISTUJE!

Povedala som dnes mojej parťáčke, že to predsa musí existovať! Že musí byť možné mať pokoj! A naozaj - Ježiš povedal: ...pokoj vám zanechávam, SVOJ POKOJ vám dávam... nie ako dáva svet! Alebo na inom mieste ...pokoj, ktorý prevyšuje každú chápavosť uchráni vaše srdcia v Kristovi... Moja nádej je silnejšia, ako všetko, čo pozorujem v sebe i na seba... lenže... som zabudla :). A On prišiel, aby mi pripomenul - všetko.

Viem, že môj život bude zrkadliť tú vodu, do ktorej sa budem pozerať. Môžem sa pozrieť do zrkadla č. 1 a na otázku A ty si kto? odpovedať SOM ÚČTOVNÍČKA... Janka Guričanová... Božie dieťa... a môj život odrazí a vyjaví túto identitu aj s celým jej ovocím klamstva a nepokoja, alebo do zrkadla č. 2 a povedať SOM BOŽIE DIEŤA (to jediné ma určuje)... Janka Guričanová (aby ste vedeli, ako ma osloviť :))... účtovníčka (lebo toto ma naozaj baví a napĺňa robiť)... a užiť si ovocie pokoja, ktorý pramení v Ňom, v Jeho neustálej blízkosti bez ohľadu na to, či ja spĺňam akúkoľvek svoju predstavu o tom, čo by som mala robiť.

Ak ste niekde po ceste predali svoju identitu rovnako, ako ja. Poďte spolu so mnou teraz domov. Doma si odpočinieme, a náš Otec vezme diablovi vietor z plachiet, všetky esá z rukáva a nedá mu šancu, aby nám púšťal ten hlúpy virtuálny hologram valiacej sa gule, ktorá v Kráľovstve neexistuje.

Komentáre
Prihláste sa pre pridanie komentára
Janka, Božie dieťa, veľmi som potrebovala, aby to povedal niekto nahlas. Aspoň na pieri- či nete. Aby som vedela, že v tom nelietam sama a existuje riešenie. Ďakujem.
emoticon
Odoslané 14.2.2013 8:23.