« Späť

Hľadaj, čo je tvoje

Hľadaj, čo je tvoje

Verím, že Boh do každého z nás vložil úplne jedinečnú nálož potenciálu, vlastností, darov, skúseností, vzťahov a zručností, vďaka ktorému môžeme smelo povedať, že je veľmi veľa vecí, ktoré nikto neurobí tak, ako ich vieme, dokážeme a môžeme spraviť my. Ako ich vieš, dokážeš a môžeš spraviť ty.

Chcem dnes iba krátko napísať, potom mi môžete povedať,  či sa mi to podarilo :).

Verím, že Boh do každého z nás vložil úplne jedinečnú nálož potenciálu, vlastností, darov, skúseností, vzťahov a zručností, vďaka ktorým môžeme smelo povedať, že je veľmi veľa vecí, ktoré nikto neurobí tak, ako ich vieme, dokážeme a môžeme spraviť my. Ako ich vieš, dokážeš a môžeš spraviť ty.

Najlepšia vec na svete je robiť niečo, čo milujete, prečo horí vaše vnútro, čo  vám rozbúcha srdce a po čom máte v sebe to "yes, to je ono"!

Často sa v živote chceme podobať na tých, ktorých obdivujeme, na tých, čo nás inšpirujú alebo vďaka nim rastieme - a to je dobre! - ale nesmieme pri tom skončiť. Keby nás Boh chcel mať rovnakých, ako sú oni, neurobil by nás inými (pravda jest!).

Chcem vás dnes povzbudiť, že všetko na svete má mnoho farieb, odtieňov a uhlov pohľadu. Nie je učiteľ ako učiteľ, nie je prorok ako prorok, nie je apoštol ako apoštol, nie je pastier ako pastier, nie je evanjelista ako evanjelista.

Who Am I

Jeden učiteľ vás úplne nadupe múdrosťou a pravdou, druhý učiteľ bude menej vysvetľovať, ale vás bude vždy ťahať do praxe, aby ste si to, čo sa naučíte rovno aj vyskúšali. Jeden prorok bude rozlišovať atmosféru a vidieť veľký obraz, iný prorok vám obráti život naruby konkrétnym slovom do vášho dňa, situácie, otázky. Jeden apoštol bude zakladať nové spoločenstvá všade, kam príde, druhý apoštol bude všade prinášať nebeskú atmosféru zázrakov a znamení. Jeden pastier bude extrovertný spoločenský človek so skutočným a hlučným záujmom o všetkých naokolo (cudzích aj vlastných), druhý pastier tichý a nenápadný, hlboko milujúci svoje ovečky, ktorého prácu si síce nikto nevšimne, ale na jej ovocí si každý pochutí. Jeden evanjelista bude ohlasovať evanjelium v Afrike a všetkých krajinách sveta, kam by ten druhý nešiel kvôli pavúkom a chrobákom, zatiaľ čo ten druhý nedá pokoj svojej babke, susede a tete v obchode. A tretí možno bude písať blogy a vydávať svedectvo o Ježišovi pozornosťou voči maličkostiam okolo seba.

A tak ťa dnes povzbudzujem, nedaj sa zavrieť do škatuľky. To, kým si, je úžasné, výnimočné a nesmierne potrebné pre Božie kráľovstvo. Nezáviď tým, ktorí sú iní ako ty, nemaj pocit, že oni sú lepší ľudia... urob sám zo seba svoju najsilnejšiu zbraň pre Božie kráľovstvo :).

Včera mi kamarátka povedala (o budovaní nových vzťahov a prehlbovaní priateľstiev):
"Aj ja som mala pocit, že sa vtieram... ale potom som si povedala, že som pre nich dar a budem sa dávať."

Amen. Hľadaj, čo je tvoje... a dávaj sa iným presne taký, aký si!