« Späť

Boh nás zoznámi.

Boh nás zoznámi.

Občas rozmýšľam o tom, kto a ako bude vyzerať môj budúci manžel, aký bude. A kedy ho stretnem... Raz večer, kedy som sa modlila za budúceho manžela(baby, modlite sa za svojho budúceho manžela a chalani za manželky) mi Boh povedal...

že to mám nechať Naňho. Že On sa postará. A ja Mu verím, určite to vymyslel najlepšie. ;)

Tak ako v príbehu Rebeky, ktorá si vzala Abrahámovho syna. Boh ju chcel tým naučiť viere, a sformovať Rebekino srdce, takže mala zvláštny druh dôvery a smelosti. Potom už bola pripravená. Nastal pravý čas. Zmyslom tohto príbehu je podporiť dohodnuté manželstvá - no nie ten typ manželstiev, aký plánujú ľudia. Boh je ten najlepší ,,sprostredkovateľ sobášov,,. Našou úlohou je, tak ako bolo Rebekinou úlohou, posilňovať svoju vieru a zveriť budúcnosť Bohu. Tak ako vyhlásil Izaiáš, keď sa Izrael pýtal, či Bohu naozaj záleži na jeho problémoch: 

Či nevieš? Nepočul si? Hospodin je večný Boh, ktorý stvoril končiny zeme; neunaví sa, neustane, jeho múdrosť nemožno preskúmať. (Iz 40,28)

Ak sa pýtaš, tak ako som sa aj ja pýtala: ,,Ako stretnem toho pravého chlapca?,, odpoveď znie: ,,Boh vás zoznámi.,, Ak sa máš vydať, tak sa vydáš. 

Určite to nie je ľahké čakať na Boha, aby sa ,,ukázal,, a priviedol nás k tomu bodu. No Boh nikdy nepriviedie svoje deti do takých situácií, ktoré neprinesú nakoniec slávu Jeho menu a neprispejú podstatým spôsobom k rastu Jeho detí. Nedovolí aby jedno z Jeho detí trpelo zbytočné. A hoci možno niekedy nevidíme prečo sa teraz zmietame v neistote, Boh má svoje dôvody, prečo nás necháva čakať. 

Ten istý Boh, čo tak skvele spojil Rebeku a Izáka, žiada aj od nás, aby sme Mu dôverovali.

Modlite sa a dôverujte Mu.  :-)

Buďte požehnaní +

Komentáre
Prihláste sa pre pridanie komentára
Klaudi, bomba!
Som vďačná lebo kopa dievčat a mladých žien dáva na rôzne stránky výlučne jedinú prosbu, modliť sa o to, aby dostala chlapca. OK, treba to, pekne o tom píšeš.
"Manželstvá sauzatvárajú v nebi"- hovorí grófka Rostovová v slávnom románe Vojna a mier svojej zaľúbenej dcérke Nataši.
Koľké dievčatá sa idú roztrhat, ba dokonca na jednej knihe modlitieb dievča vyhráža Bohu, že vystúpi z Cirkvi a pod.
Ty píšeš veľmi rozumne a teším sa. Lebo predsa len mladí od mladej ľahšie prijmú.
A mňa si Pán vybral na inú cestu po dvoch nezdarných pokusoch- a cítim sa "doma" v spoločenstve, kam ma povolal.
Odoslané 27.5.2013 11:33.
Vďaka :-) Veľmi si cením Vašu reakciu. :-)
Odoslané 27.5.2013 11:56 ako reakcia na Mária-Irma Danieliszová.
Skvelá vec! Dík, že si mi to aj takto vyjasnila. len tak ďalej emoticon
Odoslané 28.5.2013 7:22.