Komentáre, recenzie, odporúčania

« Späť

Zamrznuté nebo

psychologická dráma z druhej polovice 20.storočia

V bavorskej vidieckej rodine vyrastá chlapec , ktorý je iní ako dvaja súrodenci. Rodičia sú farmári, zadĺžení a pre postihnuté dieťa sa rysuje jediné riešenie- osobitná škola. Dedina je ešte plná predsudkov a rodina by sa stala terčom pohŕdania a výsmechu. Statočná matka sa nevzdáva a ide za svojim cieľom. Vyhľadáva najlepších špecialistov, pomáha jej jediná kamarátka, ostatní, u ktorých hľadá byt či zamestnanie, ju ponižujú a často aj vyženú. Poisťovňa vyšetrovanie a liečenie duševných chorôb neprepláca. Aj rodine hrozí rozpad, lebo matka doma chýba.

U chlapca sa objaví výnimočná schopnosť z odboru matematiky a jej kombinácie s hudbou. Toho si všimne mladý psychiater. Nevzdáva sa a chcel by sa prípadu hlbiše venovať, ale u kolegov nemá potrebnú oporu. Rozhodne sa založiť združenie rodičov na podporu liečenia autizmom postihnutých detí. Do diania v pravú chvíľu prichádza otec, pretože inak by matka podľahla pokušeniu vstúpiť do vzťahu s mladým lekárom. Po stanovení diagnózy odchádza s chlapcom domov k rodine, veľkodušní, dosiaľ skúpi starí rodičia mladej rodine pomôžu a lekár sa zasadzuje založiť školu pre deti, postihnuté autizmom.

Herecké výkony okrem postihnutého chlapca nepresahujú priemer, ale film je mementom , že aj duševná choroba je choroba, ktorú treba liečiť a skúmať ako iné.

Komentáre
Prihláste sa pre pridanie komentára
Irmi, vďaka.

Autizmus- odpútanie sa od reality, život vo svojom vnútornom svete, extrémna osamelosť-život z iného sveta, týmto svetom nepochopený. Medicína zatiaľ v podstate bezmocná v diagnostike i liečbe. Obrovská ťažoba pre celú rodinu, zvlášť ak sa to týka dieťaťa. Nemohla som odtrhnúť oči z obrazovky. To, čo dokázala iba matka, je veľkým mementom pre všetky matky, ktoré sú matkami detí, ktoré sú iné ako tie ostatné. Mne sa tento film napriek krátkemu zlyhaniu matky pre nepochopenie najbližších veľmi páčil. Odporúčam ho aj pre nás veriacich, v takýchto situáciach aj my robíme veľké chyby.
Odoslané 24.6.2013 20:21.
Vďaka za tip, isto si film pozriem. oslovila ma myšlienka filmu: na podnet jedného dieťaťa v núdzi (samozrejme aj rodiny spolu s ním) vznikla iniciatíva pre deti postihnuté týmto ochorením. zasa jeden príklad toho pozitíva, čo prinesie ochorenie, ak iný blížny pozerá očami Boha a má veľkodušné a ochotné srdce, dostane "myšlienku", ako sa dá pomôcť nie len jednému ale aj mnohým s podobným problémom. je to pozitívna výzva pre tých, ktorí vedia a chcú niečo urobiť pre iných. Nejde to vždy ľahko ale je možné niečo urobiť... Vďaka!
Odoslané 24.6.2013 23:45.
Mária, pozdravujem a ďakujem.
Delfinoterapia pre deti s autizmom
andreas.sk/files/Delfinoterapia.doc‎-posielam ti, keby si potrebovala poradiť zaujímavú štúdiu, výsledky ktorej sú dnes nádejou pre deti iné ako tie ostatné.
Odoslané 25.6.2013 8:00.

Vitajte na našej stránke

O tomto zatiaľ viete len vy. A samozrejme vydavateľ. :)

Wall - najnovšie

Profile

Kresťanská kniha a film

Popis:
Jedno z miest, kde sa môžeme podeliť o to, čo čítame a pozeráme. Boh rozpráva cez knihu, cez film a možno chceme, aby prehovoril aj k našim priateľom, blízkym. Dajte im možnosť ho začuť.

Správca stránok

Tieto stránky zatiaľ nemajú správcu, ak chcete pomôcť s úpravou, napíšte nám na admin@mojakomunita.sk