« Späť

Ceruzka

Ceruzka

Čo nás môže naučiť ceruzka?

Ak aj robíš veľké veci, nikdy nezabúdaj, že existuje ruka, ktorá ťa vedie.

Niekedy treba písanie prerušiť a ceruzku zastrúhať. Neviem, či to ceruzku bolí, ale je to nepríjemný úkon, no napokon je ostrá ako predtým. Dôležité je naučiť sa prijímať utrpenie, každá bolesť nás robí lepšími.

To, čo napíšeme ceruzkou, môžeme vygumovať a opraviť. Ak sa nám aj niečo nepodarí, nie je to hanba a vždy je možnosť dať to na správnu mieru.

Nie je dôležité, z čoho je ceruzka vyrobená, akej je farby, ale najdôležitejšia je tuha vnútri. Aj z človeka je najdôležitejšie to, čo sa nachádza v hĺbke, nie na povrchu.

A čo je najdôležitejšie? Každá ceruzka zanecháva stopu. Všetko, čo robíme, sa zaznamenáva a zapisuje. Treba žiť tak, aby sme sa nemuseli hanbiť za to, čo sme prežili.

 

" Som ako ceruzka v Božích rukách, ktorou Boh píše ľúbostný dopis tomuto svetu." (Bl. Matka Tereza)

Komentáre
Prihláste sa pre pridanie komentára
Tento blog mi pripomenul "staré zlaté časy", keď som chodila na animátorský kurz. Robili sme raz takú krásnu aktivitu - každý "dostal" nejaký predmet (pamätám si pomaranč, nástenku, knihu, metlu...) a našou úlohou bolo meditovať a pochopiť, že sa z neho dá tiež nejako poučiť... Väčšinou nám vyšli presne takéto krásne meditácie, akou je aj tento blog.
Odoslané 12.8.2012 9:04.