Blog

« Späť

Kampaň "Mladí za rodinu"

Dostala som informáciu o zaujímavej iniciatíve mladých ľudí zo slovenských univerzitných pastoračných centier. Téma rodiny sa týka aj nás. A takisto sa my všetci môžeme zapojiť. Veď koho sa téma rodiny týka viac ako mám? Mamke najviac záleží na tom, aby celá rodina bola šťastná. Mama sa modlí za zdravú a šťastnú budúcu rodinu jej detí. A tiež každá mama (takisto ako každý človek) pochádza z rodiny...

"Srdečne pozdravujeme! V súčasnosti v našej spoločnosti často počúvame o tom, že máme prehodnotiť význam "tradičného modelu" rodiny a hľadať "nové modely". Mladí z univerzitných pastoračných centier na Slovensku sme si uvedomili vážnosť súčasnej situácie a potrebu primerane na ňu reagovať. Preto pozývame všetkých zapojiť sa do kampane "Mladí za rodinu", ktorá začne na Deň študenstva /17. novembra/ a potrvá do sviatku Sv. rodiny /30. decembra/. Vyjadrením tejto šesťtýždňovej kampane bude nielen nosenie hnedého gombíka uchyteného bielou šnúrkou, ktorý znázorňuje zjednotenie muža a ženy v manželskom zväzku pred Bohom, ale predovšetkým modlitbová reťaz. Vo večerných hodinách sa ľubovoľnou modlitbou prepojíme a počas týchto dní sa budeme spoločne modliť na nasledovné úmysly:

17.11. - 25.11. : za správny výber manželského partnera a predmanželskú čistotu
26.11. - 2.12. :  za zákony podporujúce mravné dobro mládeže a stabilitu rodiny
3.12. - 9.12. :  za úctu k životu od počatia a ochotu prijať neočakávané dieťa
10.12. - 16.12. : za rodiny v kríze a po rozvode a ich podporu od cirkevného spoločenstva
17.12. - 23.12. :  za starostlivosť o starých a chorých členov rodiny
24.12. - 30.12.: za múdrosť pri výchove a svedectve viery v rodinách a za posvätenie rodín

Veríme, že aj vďaka modlitbe každého z nás sa naše rodiny na Slovensku stanú súdržnejšími a požehnanejšími od Pána a takto prispejú k potrebnej obnove spoločnosti aj Cirkvi!
Lucia Klučárová a Ondrej Šmidriak

(členovia prípravného tímu stretnutia vysokoškolákov Akadem 2012)"