Blogy

« Späť

Ježiš s nami

Ježiš s nami

Ježiš je tu s nami. Stále. Ak stíšime svoje srdce, cítime tiché vanutie. Môžeme ho zachytiť. Vtedy rozumieme tomu, čo je. Vtedy môžeme prijať, čo je. V srdci je prítomný pokoj Boží. Ježiš.

 

Môžeme zachytiť jemné vanutie - nedá sa nazývať hlasom ako je náš ľudský. Je to ako "niečo", je to ako poznanie, vánok niečoho, čo ma oslovuje v mojom vnútri... On je tu stále a často dáva niečo na vedomie. Stačí sa stíšiť, spozornieť.


Vtedy rozumieme tomu, čo je - lebo sme zachytili niečo z  Jeho Ducha. Môžeme prijať, čo je - Božiu vôľu. Sme disponovaní - uschopnení Duchom Ježišovým.


V srdci je prítomný pokoj Boží - je tu Boh. Pokoj, Láska, a naša radosť z neho. Vždy, keď máme pokoj v srdci, môžeme ho cítiť, ako "vanie" - je to jemné a nežné hovorenie Boha, môžeme zachytiť jeho "hlas", je iný ako ľudský, aj tak je dosť jasný, napriek tomu, že je ako vánok, tichý a jemný.


Je tu Ježiš - Boh s nami.

+

Komentáre
Prihláste sa pre pridanie komentára
Poznám ten význam: „Vtedy rozumieme tomu, čo je. Vtedy môžeme prijať, čo je. „ Cením si také chvíle, ktoré živia môj kresťanský život.
Odoslané 18.3.2013 19:14.