« Späť

Meniť svet k lepšiemu

Meniť svet k lepšiemu

Dalo by sa o tom napísať knihy. Ako zmeniť svet k lepšiemu, aby bolo lepším a krajším miestom na život. Zlepšiť svet sa však nedá automaticky, či nechať to na "samospád". Keď si povieme, veď nejako to už len dopadne, a nepôjdeme do vecí naplno, tak aj okolitý svet bude obrazom nášho postoja.

Blížia sa komunálne voľby. Starostovia a poslanci majú v rukách mnohé veci, ktoré pomáhajú k lepšiemu životu občanov. Je smutné, keď na mojich cestách vidím, ako sú často zneužívané kompetencie a talenty v prospech jedincov, ktorí namiesto starostlivosti o dobro občanov sa starajú o svoje "bruchá". Som presvedčený, že dozrel čas na  zmenu.

Hovorím o tom, na všetkých mojich cestách po Slovensku a musím to napísať aj na tento webový portál. Priatelia, máme v rukách to, aby sme zmenili samosprávy! Nebojme sa prevziať zodpovednosť  za spravovanie mesta či obce. 

Rád by som sa s vami podelil o to, ako som sa dostal do politiky. V srdci som cítil výzvu, zapojiť sa do politického diania na Slovensku. Veľa som sa modlil, radil som sa s blízkymi ľuďmi a rozpoznával som, či skutočne som do tejto služby povolaný. Nakoniec som sa rozhodol ísť kandidovať. Aj keď, teraz keď sa spätne pozerám na to, bol to risk. Netušil som stopercentne, či budem zvolený a či budem mať dôveru voličov. Ale cítil som, že mám ísť do toho. Pred voľbami mi Pán posielal do cesty priateľov, skúsenejších ľudí v politike, ktorí mi pomáhali a do dnes pomáhajú. Toto dielo by som sám nedokázal naplniť, lebo si uvedomujem svoje limity a obmedzenia.

Preto, ak cítite povolenia do služby, prijime ju, prosím. Hľadajte aj priateľov, blízkych ľudí, ktorým dôverujete, odborníkom, a vytvorte si tím. Nechoďte do tejto služby osamotení, lebo tlaky okolia neustojíte! Tiež prosím, buďte v stálom spojení s našim Pánom. Mať dobrý duchovný život a pretaviť ho do politickej angažovanosti prináša úrodu v podobe prosperujúcej krajiny!

Priatelia, neprepaste príležitosť kandidovať, prípadne, pomôcť blízkym priateľom, ktorí kandidujú. Aj pomoc s rozdávaním letákov, či zorganizovaním stretnutia s občanmi pomáha k úspechu. 

V tomto kontexte mi napadajú slová proroka Izaiáša: " Potom som počul hlas Pána, ktorý povedal: Koho mám  poslať, kto ta pôjde? Povedal som: Hľa, tu som, pošli mňa!"  Iz 6,8

 

Ak by ste chceli vedieť viac o problematike komunálnych volieb, prípadne potrebujete pomôcť pri kandidovaní posielam niekoľko užitočných liniek:

  • Autori Richard Vašečka, poslanec NRSR a Lukáš Valach pripravili praktickú a motivačnú brožúru o tom, čo sú komunálne voľby. Objednať si ju môžete na emailovej adrese: kancelaria@branislavskripek.sk
  • Rád vám odporúčam agentúru IPAM, ktorá poskytuje pomoc a poradenstvo s kampaňami.

 

Branislav Škripek

 
Chcete odoberať pravidelný mesačný newsletter o mojej práci v EP?  Je zadarmo a z odoberania sa môžete kedykoľvek odhlásiť. Kliknite sem
 
 

Komentáre
Prihláste sa pre pridanie komentára
Aj keď naše úsilie meniť svet k lepšiemu nie je vždy korunované úspechom veľkým a užitočným motívom je odkaz pre budúcnosť.
Odoslané 3.10.2014 11:21.