Prvá misia kňaza: "Odchádzam s jednosmernou letenkou"

Maroš je salezián. Za kňaza bol vysvätený pred desiatimi rokmi. Pôsobil vo viacerých saleziánskych strediskách na Slovensku. Jedného dňa dostal nečakanú ponuku ísť k mladým, ale nie tým slovenským. Ponuku prijal. Odišiel zo Slovenska...
Čítaj ďalej o Prvá misia kňaza: "Odchádzam s jednosmernou letenkou" »

Vydavateľstvo Don Bosco otvára najväčšie kresťanské kníhkupectvo na Slovensku

Vydavateľstvo Don Bosco oficiálne otvorí svoju novú predajňu v Univerzitnej knižnici KU v Ružomberku 15. októbra 2013. Oficiálnym otvorením sa predajňa v Ružomberku stáva najväčším kresťanským kníhkupectvom na Slovensku a je pripravená naplno poskytovať svoje služby.
Čítaj ďalej o Vydavateľstvo Don Bosco otvára najväčšie kresťanské kníhkupectvo na Slovensku »

"Farár, ty nič nevieš!" alebo "Rodinné rituály"

V napínavej knihe Znamenie exorcistu s podtitulom Farár, ty nič nevieš! nás známy exorcista páter Amorth oboznámi s dvoma prípadmi exorcizmu a úlohe Panny Márie. Najnovšie vydanie príručky s názvom Bohatstvo rituálov v rodine z edície Viera do vrecka ponúka praktické námety, ako rozšíriť spoločné rodinné aktivity o nové rituály, resp. ako urobiť z obyčajného neobyčajné.
Čítaj ďalej o "Farár, ty nič nevieš!" alebo "Rodinné rituály" »

Vo Vatikáne sa vyjadrili k materiálom o kauze saleziána dona Titusa Zemana

(Rím, 24. júla 2013) Kongregácia pre kauzy svätých sa na svojom riadnom zasadaní 28. júna vyjadrila k materiálom v kauze slovenského saleziána dona Titusa Zemana. V liste, ktorý zaslal prefekt Kongregácie kardinál Angelo Amato sa uvádza, že v ten deň bol vydaný dekrét o právnej platnosti diecézneho skúmania v prípade života a mučeníctva pre vieru Božieho služobníka Titusa Zemana SDB (1915-1969). Týmto úkonom Kongregácia potvrdila, že materiály zozbierané počas prác na kauze v Bratislavskej arcidiecéze na Slovensku v priebehu necelých troch rokov sú platné a bezchybné.
Čítaj ďalej o Vo Vatikáne sa vyjadrili k materiálom o kauze saleziána dona Titusa Zemana »

Odluka cirkví od štátu. Financovanie na Slovensku a vo svete

Na základe výsledkov sčítania ľudu v roku 2011 tvoria veriaci viac ako 70% obyvateľov Slovenska. Ako je nastavený rozpočtový systém financovania cirkví? Čo by spôsobila odluka? Aký je „správny“ model financovania cirkví na Slovensku?
Čítaj ďalej o Odluka cirkví od štátu. Financovanie na Slovensku a vo svete »

Saleziáni na Slovensku prinášajú knihu rozhovorov s pápežom Františkom. Prvýkrát aj v elektronickej podobe

Saleziánske vydavateľstvo Don Bosco pripravuje začiatkom júna vydanie knihy rozhovorov s pápežom Františkom, ktoré s ním v priebehu dvoch rokov viedli novinári Sergio Rubin a Francesca Ambrogettiová. Prečítajte si niektoré úryvky z knihy.
Čítaj ďalej o Saleziáni na Slovensku prinášajú knihu rozhovorov s pápežom Františkom. Prvýkrát aj v elektronickej podobe »

Don Bosco opúšťa Slovensko - svätca si uctilo viac ako 100 000 ľudí

Svätec Ján Bosco opúšťa Slovensko v stredu, 1. mája 2013 v skorých ranných hodinách. Počas troch týždňov jeho prítomnosti na Slovensku sa pri jeho relikviách zastavilo okolo 100 000 ľudí.
Čítaj ďalej o Don Bosco opúšťa Slovensko - svätca si uctilo viac ako 100 000 ľudí »

Don Bosco oslovuje tisíce Slovákov!

Na Slovensko prišiel pred dvoma týždňami svätec, ktorý si hneď získal záujem a pozornosť verejnosti. Don Bosco ponúka svätosť, ktorá priťahuje. Do sedemnástich saleziánskych stredísk, oratórií a kostolov si prišlo uctiť relikvie zakladateľa saleziánov viac ako 50 000 ľudí.
Čítaj ďalej o Don Bosco oslovuje tisíce Slovákov! »

Zakladateľ saleziánov don Bosco na Slovensku!

Po štyroch rokoch putovania relikvií po Južnej, Strednej a Severnej Amerike, Afrike, Ázií a viacerých krajín Európy navštívi zakladateľ saleziánov Don Bosco Slovensko.
Čítaj ďalej o Zakladateľ saleziánov don Bosco na Slovensku! »

Svätá Edita Steinová - film o odvážnej židovke a jej voľbe

Spásu neprináša ľudská práca, ale Kristovo utrpenie“.(Edita Steinová). Vydavateľstvo Don Bosco (www.donbosco.sk) prináša na Slovensko DVD film o svätej Edite Steinovej. Dojemný portrét života židovky, ktorá konvertovala na katolícku vieru, vstúpila do karmelitánskeho kláštora a neskôr sa stala obeťou nacistického režimu. V roku 1998 ju pápež Ján Pavol II. vyhlásil za svätú.
Čítaj ďalej o Svätá Edita Steinová - film o odvážnej židovke a jej voľbe »

Významný básnik a kňaz Gorazd Zvonický získal ocenenie za celoživotné dielo

Významnému básnikovi, prekladateľovi, pedagógovi, katolíckemu kňazovi, saleziánovi a misionárovi Gorazdovi Zvonickému bola 14. februára 2013, v Primaciálnom paláci v Bratislave slávnostne udelená cena Fra Angelico (in memoriam) za celoživotné dielo a prínos kresťanských hodnôt do umenia. Cenu Fra Angelico udeľuje Konferencia biskupov Slovenska prostredníctvom Rady pre...
Čítaj ďalej o Významný básnik a kňaz Gorazd Zvonický získal ocenenie za celoživotné dielo »
Ukazujem 11 výsledkov.
Položiek na stránku 25
z 1