« Späť

To len tak?

Ahoj, Oti,si doma? v Prešove?

áno, ???

 úľava v hlase,,,,,potrebujem pomoc, priateľ našej dcéry si  v Prešove na internáte zabudol na stene ročníkovú prácu - kresbu našej dcéry, ktorú potrebujeme. Vytelefonovali sme to, pani  šla do izby, kresbu našla,  má ju v kancelárii, ale vraj je tam iba do 11,30 a má toľko práce, a nemôže do žiadnej predajne to zaniesť...aby sme si to večer mohli my osobne vyzdvihnúť....keď budeme Prešovom prechádzať.

ktorý internát?

 Adresa?

 Dáš mi číslo na tú pani?

 o.k.

 

Sadla som na bicykel s vakom na chrbte a nebyť toho, že zvoním na zvonček pri dverách asi 5 min bez výsledku.... a až potom som zatelefonovala na pevnú linku a dohodla, že pani mi to príde dať....... stihla by som to aj skôr.... Do 27 minút od telefontátu som bola s kresbou doma a telefonovala som ja, že úloha je splnená, kresba je v depozite.

všetko je ako má byť.....okrem toho ako reagovala tá pani... neviem, či vrátnička ,či správkyňa.... či kto.... na môj príchod.

Tak oni našli niekoho?   Vy ste kto? A vy odkiaľ  ste pre to prišli? A to len tak?

 ???

 

... možno jej nikto doposiaľ nezištne nepomohol len tak.... možno nikdy o pomoc nikoho nedokázala požiadať.... možno  ona sama nikdy neokúsuila, aké to je ponúknuť niekomu pomoc.... neviem.....

 

Sme naučení robiť si všetko " ja sám, ja sám,"  čo nevieme, to si objednáme a zaplatíme.... akosi sa vytratilo to normálne ľudské prosím potrebujem pomôcť.... nepotrebuješ pomôcť?

 

 

nenormálne veci sa stávajú normálnymi a naopak....

ale len vtedy, ak im to dovolíme, aby nás prevalcovali....

 

 

 

 

Rada som sa stretla s priteľmi včera večer po dlhokánskom čase....pod zámienkou odovzdania kresby...

Ale fígle Ducha Svätého idú ďalej. Zasahujú tých, ktorí sú nám posielaní do cesty....aby sa ich doktlo niečo z toho, čo sme my dostali....

Modlím sa za " neveriacu" pani, ktorá neverila, že sa nájde niekto, kto len tak... nechá všetko a pôjde, ....lebo brat ho potrebuje.....

 

Možno na budúce  nebude mať problém ani dotyčná pani, urobiť niečo bláznivé, ako je ísť do potravín oproti a nechať vec pre niekoho pri pokladni. Len tak.

 

 

 

áno, Pane, tu som, mňa pošli....

 

Komentáre
Prihláste sa pre pridanie komentára
Otilka, tvoje blogy ma vždy tak osviežia! Ďakujem aj za tento. emoticon
Odoslané 20.7.2013 22:48.