« Späť

Bože, použi si ma, ako ty chceš. 6. časť

 

Zdá sa vám toho už dosť na jedno žieňa? Odskočili sme si do roku 2004/2005 k 48. ročnej Kvetke z veku jej 8 rokov. História vyplávala na hladinu. Vtedy , pred 40 rokmi sa začalo diať niečo, čo sa veľmi ťažko píše, neskutočne ťažko  číta a najhoršie je, že to je pravda, naozaj netušíme,   ako sa to ťažko žije.

Nevlastný otec, otčim, začal 8 ročné adoptované dievčatko najprv ohmatávať, potom ju začal nútiť aby ho aj ona ohmatávala, hladkala, a robila pod rôznymi hrozbami to, čo si on vynucoval. Roky, desaťročia, sexuálneho zneužívania...o ktorom musela mlčať celý život a ani mne to sama od seba neprezradila.

Ako som sa to teda dozvedela?

 Ja, ako správna mamička som mala svoju novú dcéru pri sebe v noci. Ona, aby počula tlkot môjho srdca si dávala hlavu na moju hruď, moju ľavú ruku mala ovinutú okolo jej krku a držala ju jej pravou rukou a ani na chvíľku ma v noci nepustila. Ľavú nohu , na ktorej má chronicky boľavý veľký palec ktorého sa nemôže nič dotknúť,  ani len ľahučká plachta, lebo bolesť sa znásobuje, si vykladala na mňa tak, aby ten jej boľavý palec bol v jamke medzi mojimi chodidlami, ktorými som ležiac na chrbte španovala paplón, aby sa jej chodidla nedotkol.

Ja som bola v takej pozícii, noc čo noc niečo cez pol roka. Dopriala som Kvetke napočúvať sa tlkotu srdca, ktoré ju má rado, do sýtosti.  Napriek všetkému, bez liekov na spanie Kvetka nezaspala. A keď zaspala, o chvíľku sa začali diať veci, ktorým rozumie iba ona. Začala kričať:  né, nedelej mi to, ja to nechci, ne a zvíjala sa akoby niekoho zo seba chcela striasť. Nepomáhalo nič iba ju, uspatú liekmi, zobudiť nasilu. Tvárila som sa dlho akoby nič, ale potom som sa začala pýtať.  Dozvedela som sa, že sexuálne zneužívanie za ktorým bol on, bolo neznesiteľné, aj keď mal zlomenú nohu ju naháňal s palicou po dome a nútil, aby mu bola po vôli. Od strachu a hrôzy sa raz aj počúrala, keď za ňou liezol po rebríku na pôjd a krivuľkou jej krk pritiahol, aby ju dostal. Podstúpila aj elektrošoky v minulosti aby tieto pocity nevnímala, ale teraz po rokoch, akoby  ten múr, čo postavila sa začal rozpadávať a tehly vypadávajú a umelo zamurované spomienky presakujú.

Roky si myslela, že to tak robí každý otec, a musí to tak byť, nemala komu by sa zverila, a keď sa rozhodla, že to povie matke, tá sa postavila na stranu manžela a začala jej nadávať ty ku... jedna, ty sa mu ponúkaš, ty  mu sama lezieš do postele... a nič sa tým nevyriešilo, naopak všetko sa iba zhoršilo.

Komentáre
Prihláste sa pre pridanie komentára
Jarmila Semanová
Obetiam sexuálneho zneužívania sa venuje páter Hegglin MSC.

http://www.old.misionari.sk/ - Obete sexuálneho zneužívania medzi nami
Odoslané 9.11.2011 15:56.