« Späť

cirkevný sobáš zn: SÚRNE

Prosím o modlitby za dvoch mladých, ktorí sa túžia cirkevne sobášiť, ale komplikuje im to krátky pobyt z USA na slovensku, riadnu náuku pred sobášom absolvovať nestihnú, zatiaľ nenašli kńaza, ktorý by bol ochotný sa im venovať podľa "individuálneho študijného plánu...." majú pred sebou dva  maximálne 3 týždne na Slovensku. ak by ste poznali kňaza v PO alebo v okolí, ktorý by im túto službu intenzívnej náuky za dva týždne s nimi urobil, dajte mi vedieť, budeme kontaktovať mladých aj kňaza.. Ďakujem.

Komentáre
Prihláste sa pre pridanie komentára
Odoslané 17.4.2012 23:31.
Tomu tak nejak nechápem, prečo sa nemôžu vziať v USA? Katolícky kňazi tam predsa sú a jazyk asi ovládajú, keď tam žijú a tu sú len na tri týždne. Zdá sa mi to čudné.
Odoslané 17.4.2012 23:49.
...asi preto, že chcú mať sobáš aj s prítomnými svojimi oboma východoslovenskými rodinami a netušili, že po 5 rokoch života v USA po príchode na slovensko pri vyzdvihnutí krstných listov sa dozvedia, že to je procedúra niekoľko mesačná....a že ich necelé tri týždne, čo tu budú...sa im nikto z oslovených nebude chcieť alebo môcť individuálne venovať....( naozaj netuším, čo o tom hovorí cirkevné právo)
Nie sú z tej hmoty, že napíšu rodine : Ahoj, dňa toho a toho sme sa zosobášili, tešte sa z toho alebo nech vás klepne....
Ale pri dobrej vôli sa toto všetko dá absolvovať aj intenzívnejšie ako za 3 mesiace...
Títo mladí vraj spolu žijú v USA 5 rokov, a osobne si myslím, že je to skôr zázrak, že sa vôbec chcú cirkevne zosobášiť. V dnešnej dobe života na "kôpke" je to skôr prípad, ktorému by som ja osobne podala pomocnú ruku.

Inak som za to, aby mladí absolvovali dobrú prípravu, ...Ale to by mala mať na starosti sekcia pastorácie mládeže dlhodobo, podchytiť človeka minimálne od Birmovky a pustiť sa do toho, ale naozaj komplexne.(psychológ-rozdiely v psychike ženy a muža,ekonóm- osobný a rodinný rozpočet, kňaz- o zdravom chodení vedľa seba, chodení spolu, O pláne Boha pre pár, o manželstve z pohľadu Biblie, O láske snúbeneckej, manželskej,... lekár- sexuológ kresťanský o rizikách sebaukájania a neblahom dopade na manželstvá, o neplodnosti a liečbe, Manželský pár o tom, že je možné žiť čisto pred manželstvom, v manželstve, o radostiach a starostiach manželstva, riešení konfliktov, sporov, o rozhodovaní v manželstve, o spoločnej modlitbe manželov, rodiny s deťmi...Gynekológ kresťan-o príprave na tehotenstvo, tehotenstve, pôrod.)
Odoslané 18.4.2012 4:58 ako reakcia na Miroslav Čonka.
ak su to ludia ktori ziju podla viery, vedel by som im urobit individualne nauky v tuto sobotu :-) a dam im aj papier o absolvovani predmanzelskej pripravy pre knaza ktory ich bude sobasit.
Odoslané 18.4.2012 7:33.
aj nasi kapucini robia v tomto smere zazraky na pockanie, len su dost daleko od Vas. a neviem ako je to s kapucinmi v Ziline, asi na to skor nemaju cas.
Odoslané 18.4.2012 10:37 ako reakcia na Štefan Hrbček.
Ďakujem, kontaktovala som mamu nevesty, dala som jej číslo na mobil uvedené vo vašom profile.
Odoslané 18.4.2012 18:05 ako reakcia na Štefan Hrbček.