Blogy

« Späť

Unesené, znásilnené kresťanské dievča, ktoré muselo násilne konvertovať bolo oslobodené

Unesené, znásilnené kresťanské dievča, ktoré muselo násilne konvertovať bolo oslobodené

Shalet Javetová svedčila na Najvyššom súde v Lahore proti svojmu únoscovi. Je pripravená "robiť to znova a znova, kým nebude uväznený". 15-ročná bola využitá ako sexuálna otrokyňa. „Nie je pravda, že som konvertovala na islam z vlastného rozhodnutia,“ hovorí statočne.

Islamabad (AsiaNews / Agencies) - Shalet Javetová, pätnásťročná kresťanka bola unesená, predaná a vydaná za manželku moslimskému mužovi po násilnej konverzii. Potom bola zachránená z rúk jej mučiteľa. 

V slzách, ale s veľkou odvahou, stála pred najvyšším sudcom Lahore a rozpovedala jej hrozný príbeh mučenia a opakovaných znásilnení. Za asistencie dobrovoľníka Britskej pakistanskej kresťanskej asociácie (BPCA), ktorý sledoval jej prípad, prehlásila: „Nie je pravda, že som sa sama rozhodla konvertovať na islam, bola som k tomu prinútená pod hrozbou. Nikdy som sa nevzdala nádeje, modlila som sa k Bohu a prosila som ho, aby ma oslobodil od tohto ponižujúceho otroctva“.

Príbeh 15-ročnej Shalet začína 25. marca. Dievča žila v dedine Dhandra, v okrese Faisalabad. Po roztržke s súrodencom odišla z domu a hľadala útočisko v Salame Pura (niekoľko kilometrov od jej dediny) u rodinnej priateľky, pani Goshi (36), ktorú považovala za tetu. 

Večer, keď sa jej matka Tasleem (35-ročná) vrátila domov a nenašla svoju dcéru, začala ju hľadať. Goshi popierala, že by sa stretla s mladou ženou, ale Tasleem na ňu naliehala  a chcela všetko oznámiť polícii. Potom priznala, že dievča je s inou ženou menom Rukhsana (42). 

Neskôr sa priznala, že predala mladú kresťanku Rafelovi, 28-ročnému moslimovi, ktorý je verejne známy pre svoje obchodovanie so ženami. Nasledujúci týždeň rodina dostala list obsahujúci islamské potvrdenie o svadbe (Nikkah) jej dcéry s moslimom menom Zafar Iqbal.

Vďaka tlaku BPCA polícia - najprv neochotne - zaznamenala sťažnosť a začala vyšetrovanie. O tretej hodine ráno 10. apríla agenti vykonali raziu v Zafarovom dome. Zistili, že mužovi sa podarilo ujsť vďaka upozorneniu pred tým, ako prišla polícia. Avšak v zhone sa podarilo mladej Shalet utiecť.

Mladá žena povedala, keď utiekla, požiadala okoloidúceho, aby mohla zavolať z jeho mobilného telefónu. Tak zavolala svojim rodičom Tasleem a Javed Masihovi, ktorí sa okamžite ponáhľali jej pomôcť. Povedala potom sudcovi: "Bola som používaná ako sexuálna otrokyňa, mučená a bitá, aby som uspokojila svojho manžela. Myslela som, že môj život je naveky stratený ".

Poďakujúc aktivistom, ktorí jej pomáhali ešte dodala: „Boh vypočul moje modlitby a teraz som späť so svojou matkou a otcom. Som tak vďačná Pánovi! Bola som bitá a zneužitá mojim únoscom, ale nezlomil môjho ducha. Povedala som to na súde a budem svedčiť znova a znova, až kým nebude tento zločinec uväznený. Nesmie viac nikomu inému urobiť to, čo mi urobil.

Wilson Chowdhry, prezident BPCA, zdôrazňuje: „Prípad Shalet odhaľuje pravdu o moslimských násilníkoch: je to podvod, keď oni hovoria, že kresťanské dievčatá konvertujú dobrovoľne. Jej bezpodmienečná dôvera v Boha a jej viera napriek nepriazni nech je svedectvom nám všetkým“.

http://asianews.it/news-en/Christian-girl-kidnapped,-raped-and-forcibly-converted-is-freed-46763.html

Foto: Michal Bašo