« Späť

Prekujte radlice.

....prebuďte všetkých hrdinov, nech prídu, nech vystúpia všetci bojovníci! Prekujte si pluhy na meče a viničné nože na kopije, slaboch nech povie: „Som hrdina! (Joel 3:9-10)bez DT alebo Joel (4: 9-10)s DT

 

Keď som pri modlitbe čítal toto slovo a uvažoval nad ním, úplne ma dostalo. 1,5 verša a taký široký a hlboký  obsah. Toľkokrát som sa vyhováral sám pred sebou. Nemôžem predsa tak priamo hovoriť o Bohu, treba najprv pripraviť pôdu. Je to síce pravda. Modlitbou, príkladným životom atď., pripravujeme pôdu, ale je čas prípravy a je čas slova, evanjelia, boja. Viera prichádza z počutia. Keď v človeku rastie viera, je to boj. Duchovný boj. Toľkokrát som sa vyhováral a pravým dôvodom bol strach. Bál som sa prekuť (kuje sa v ohni a to tiež stojí námahu a „bolesť“) svoj „pluh a viničný nôž“, s ktorým som pripravoval pôdu na meč a kopiju, ktorými musím vyjsť v pred.  V boji predsa môžem aj utŕžiť. Stretnúť sa s výsmechom, neprijatím atď... Jasne a zreteľne povedané: Zaspatý hrdina alebo slaboch.  Prebuďte všetkých hrdinov... slaboch nech povie SOM HRDINA! To nie je prosba: prosím, môžeš sa stať hrdinom? Nie. To je povolanie. Prebuď sa. Ty si hrdina! Prekuj svoj nástroj a poď do boja! 

Komentáre
Prihláste sa pre pridanie komentára
Každa skuška v zivote,by nas mala posilnit .Prijimajme skušky s trpezlivostou a pokorou.Určite nas to prerobi na lepsieho človeka.
Odoslané 9.2.2012 22:01.
Súhlasím- práve teraz naozaj nie je čas spať emoticon Dobré a správne veci sa NIKDY nešírili samé od seba- to bolo vždy typické pre zlo. Dobrá správa- evanjelium a všetko, čo s ňou prichádza musí byť aktívne presadzované.
Odoslané 10.2.2012 13:31.