« Späť

Svedectvo o Božej škole.

Čo Boh zasľúbil to aj splní.

 

Prednedávnom prišiel dlho očakávaný čas: Začiatok školy. Nie tej mojej zabehanej vysokej školy (aj keď na tú som sa tiež tešil), ale školy Božej zóny (animátorská škola – (AŠ)). Zrušil som všetky akcie, ktoré sa mi ponúkali, každú prácu, brigádu... a tešil sa na ten deň D.

Zrazu mi zazvonil telefón a prišla prosba, či by som v sobotu počas AŠ nemohol odbehnúť na svadbu jednému bratovi zo susedného spoločenstva ako kameraman, pretože ostatní chalani s rôznych dôvodov tiež nemohli. V prvom momente my prebleslo hlavou: „URČITE NIE!“ No nakoniec som predsa len súhlasil. Nechcel som ich nechať v štichu. No stále ma to veľmi mrzelo a hnevalo. Toľko som sa tešil, odmietol som super pracovnú ponuku na ten termín a nakoniec i tak skončím niekde, kde budem pracovať. Vedel som, že tie myšlienky čo sa začínali rodiť v mojej hlave neboli OK. Modlil som sa za to a prišiel pokoj v tejto oblasti. Boh mi povedal, že On bude na tej svadbe tiež a že neprídem o nič, čo má pre mňa pripravené tento víkend.

Po účastnom večery modlitieb a chvál prvý deň AŠ prišla sobota, deň odchodu na svadbu. Zbalil som sa a vyrazil. Spolu s Peťom (2. kameraman) sme sa pustili do toho. Všetko prebiehalo ako malo. Keď sme po sobáši prišli do reštaurácie, prišiel pre nás čas menšieho nasadenia a pracovného oddychu. Keď som počas večera len tak sedel, sledoval zabávajúcich sa ľudí a rozmýšľal ani neviem o čom, zrazu sa zmenila atmosféra, v ktorej som bol. Bolo to akoby ma niekto prikryl sklenenou pokrievkou, v ktorej som bol len ja a Ježiš. Ďalej som sledoval dianie naokolo, naďalej som počul ruch zabávajúcich sa ľudí, ale presne tak ako cez sklenenú pokrievku. Ruch akoby bol stlmený a môj duch sa začal v tom momente modliť. Bolo to vzácny čas, kde som prijal slová povzbudenia, bol som pozvaný do nových rozhodnutí, bol som vyučovaný o slobode, prekážkach v napredovaní a zraneniach (práve o zraneniach bola v ten večer prednáška v AŠ). Vôbec neviem ako dlho to trvalo, ale čas ubiehal inak. Neviem ako inak to opísať. Jedným slovom bolo to Super. Boh naozaj bol tam a splnil svoje slovo viac, ako som čakal.

Tretí deň AŠ bol tiež super, ale bol super tak inak ako ten predošlý. Bol to čas aký nezažívam každý deň a práve preto najviac ostal v mojej pamäti. 

Komentáre
Prihláste sa pre pridanie komentára
wow, je perfektné robiť veci podľa Ježišovej vôle.
Odoslané 4.10.2011 6:31.