Blogy (Aktívny Advent 2015)

« Späť

Adventný čas 9. deň - Jozef

Gn 37,1-36Gn 45,1-15

Príbeh o Jozefovi je tiež veľmi zaujímavý. Určite stojí za to, pripomenúť si, čo všetko Jozef zažíval - od svojich bratov, od Putifara a jeho ženy, od spoluväzňov... Ale tiež o tom, ako si zachoval vieru a dôveru voči Bohu a ako ho Boh za jeho vernosť odmenil. I celý Izraelov rod. Oplatí sa čítať pozorne celý príbeh.

A keď skúsime namiesto Jozefa dosadiť svoje meno a svoje trampoty, s ktorými sa v živote potýkame, môžeme získať veľmi užitočné poučenie. Jozefov príbeh mi veľmi dôrazne hovorí o tom, ako Boh Všetko (VŠETKO), čo zažívame môže a chce obrátiť na dobré. Naozaj každé príkorie má cenu v Božích očiach. A ak ho prijmeme s dôverou v Prozreteľnosť, prinesie vzácne ovocie. Veľmi vzácne. Môžeme si byť istí, že čokoľvek sa nám deje - určite to stojí za to. Pretože Boh je dobrý. A On nám dáva len dobré dary. 

Jakub (Izrael) dával robiť svojmu synovi Jozefovi farebnú tuniku, lebo ho mal veľmi rád. Aj každého z nás miluje Boh osobitnou otcovskou láskou. A dáva nám mnohé farebné dary. Skúsme dnes nájsť aspoň niekoľko z nich. 


Praktická úloha: 
Použite dnes farby. Akýmkoľvek spôsobom. Možno budete chcieť vytvoriť pre niekoho farebný darček (háčkovaný, šitý, vyšívaný, maľovaný...). Možno si kúpite farebné kvety, prípadne si oblečiete pestrofarebný sveter, alebo náhrdelník... Možností je veľa. Ja asi vyrobím (farebné) pohľadnice, ktoré potom pošlem svojim známym ako vianočný pozdrav. Vlastne - pre splnenie dnešnej úlohy postačí, ak (farebné) pohľadnice kúpite a napíšete. 
 

Nech sa vám darí - prežívať radosť z očakávania Pána, i darovať radosť iným. Napríklad tým, ktorým pošlete vianočný pozdrav. 

Radostný deň a pokojný advent vám želá
Eva Letitia. 

Komentáre
Prihláste sa pre pridanie komentára
Zatiaľ bez komentára Buďte prvým

Článok

Aktívny advent 2015

Každý deň, po celý advent, pribudne na tejto podstránke nová téma.
Postupne si budeme čítať z dejín spásy (Starý Zákon) - od stvorenia sveta až po príchod Spasiteľa na svet.

Každý deň iný príbeh.
Každý deň téma na vďačnosť.
Každý deň nejaká (malá) praktická úloha.
Aby sme boli pripravení.
Aby sme nezabudli.
V zhone dní... 

Článok

Pridajte sa k nám na Facebooku

Uzavretá skupina: 
cesta vďačnosti

Spoločne ďakujeme každý deň