Blog

« Späť

Ďakujem Bohu v novembri

Ďakujem Bohu v novembri

Dnes je už 27. november.

Dni sú krátke, denného svetla je menej a teraz k nám prišiel už aj mráz. vyzerá to na pekné vianocesmiley.

„Je azda mesiac november súci pre radosť?“ Pýta sa na svojej stránke Ann Voskampová, ktorá nazýva „Radostný november“ svoj príspevok. Nezdalo sa mi že je to tak. Nuž či nie je skutočné  niekedy ba aj často ukryté očiam človeka? Veru že je. Tak je to aj s mesiacom novembrom. Tento predvianočný mesiac je plný krás a úžasných darov nášho Boha, stačí sa iba rozhliadnuť okolo seba. Nemusíme ísť vôbec ďaleko. Hneď „za dverami“ nás víta svieži vzduch, ktorý mi pripomína sviežosť Ducha svätého, lebo nič a nikto nie je tak svieži a plný sily, ako ON. Ďalej máme za dverami (podaktorí za dvoma, troma, ak bývajú v bytovke) vietor, ktorý duje silou mocného Boha, ktorý nás sprevádza vždy a všade na každom kroku a nemali by sme na to zabúdať, lebo my  jeho silu potrebujeme hlavne teraz, v novembri. To sú dva základné neviditeľné dary z mnohých... Isto, nie vždy môžeme hľadieť na TO, čo nás obklopuje, lebo riadime auto, alebo konáme prácu, alebo sme jednoducho „odpojení“ z jeho kontaktu. Nič nie je ľahšie, ako sa znova „pripojiť“! Môžeme tak robiť hocikedy, nekonečne veľakrát, koľko sa len dá, nie len pre prosby a potreby, ale aj pre vďaku a chválu. Tieto dary ľudí sú veľmi obľúbené u nášho Boha a robia mu radosť bez konca! A nie len JEMU. Aj nám, tomu, kto ich koná, dávajú radosť a blaženosť už teraz, lebo jeho Slová sú sladké ako med a sú najdrahšou a najlahodnejšou „pochúťkou“ pre naše duše. Už sa nedívajme na kadečo, ale otvorme oči pre NEHO a pre jeho dary, lebo nám nebudú stačiť megabajty, ani papiere, aby sme z nich zachytili aspoň to najkrajšie.

Toto je Šťastný november! Je mimoriadne krásne tvorený, každý deň znovu a znovu, je ako vyšitý obrus, je plný ozdôbok jednotlivých dní a je plný najrôznejších darčekov od nášho Boha, ktorý ich dáva každému z nás, ľudí, kým sa my plahočíme s nekonečnými „drobnosťami“ a je to ON, kto nás vyzýva pohliadnuť na Neho, na jeho dary v Slove, aj na krásu dní, aby nám neuniklo to podstatné... Toto je Pánov mesiac november, ktorý prichádza na konci roka viery, ktorý nás vedie k adventu.

Je to nádherný, november 2013, je pre nás vyzdobený snehovými vločkami, padajúcim lístím najrôznejších farieb a odtienkov, zdobený lúčmi slnka, ktoré nám dáva radosť a novú nádej, že raz uvidíme naše najdrahšie a najkrajšie Svetlo sveta a Svetlo ľudských sŕdc – nášho Boha z tváre do tváre.

 

Šťastný a radostný november 2013!!!

Nie je to nejaká oslava mesiaca novembra. Je to oslava Boha a oslava života v ňom. Je to oslava všedných zimných dní, ktoré majú svoje čaro a je to hlavne oslava stvorenia nášho Boha. Je to snaha nájsť radosť vo všednosti chladného mesiaca, aby človek nehľadel na neradostné, smutné a aj náročné záležitosti mrzutým okom, lebo sa k tomu ľahko skĺzneme. Je to akýsi návod na objavovanie radosti tam, kde by sme ju nečakali. Je to aj snaha, uchovať si radostného ducha v uponáhľanom svete, kde niet čas ani si pomyslieť na niečo radostné, preto to môžeme ľahko prehliadnuť. Hľadanie krásy a radostných okamihov nás vedie k Bohu, ktorý tvorí tieto zázraky pred našimi očami. Toto hľadanie nás povzbudí k vďačnosti... Jeho dary... zázraky, poklady. Ony iba rámujú jeho Slovo, kde sú tieto poklady ukryté. Sú v mnohých statiach Písma, sú v žalmoch a srdce sa poteší, ak si tie úžasné slová Písma spojíme so živou  krásou , ktorú vidíme okolo seba.

 

Želám vám, aby vám Boh dal oči pre krásu, srdce pre radosť a pre lásku a plnú náruč jeho milostí!

Želám vám, nech vás žehná a potešuje Pán v každom dni a nech vám dá radosť, ktorá nekončí, nech naplní vaše srdcia až po okraj nádejou z našej viery, ktorá je mocnejšia, ako každý problém a pevnejšia ako každé ľudské plány, ktoré teraz pôsobia zmätok a neistotu. Nech vás vedie a ochraňuje tento mocný Boh, tvorca sveta, Kráľ neba a zeme, tvorca človeka a krásy zeme, tvorov a darca všetkého dobra!

+

 

Komentáre
Prihláste sa pre pridanie komentára
Ak sa i tu objaví prvý sniežik, objaví sa aj slniečko na mojej zachmúrenej tvári...nečudujte sa , sniežik mala rada aj sv. Terezka. Už len myšlienka, že každá vločka je iná a spolu to žiari a je to čisté, kým to ľudia nezamažú.....nepripomína vám to nebo? Mám rada dedinu, tam je sniežik dlhšie- na poliach, lúkach, v lese.....ísť tak na prechádzku zimným lesom, to je nádhera.....
Vlani bolo veľa blata cez Vianoce, ale tu bolo aspoň trocha bieleho.....viem, nie je to podstatné, v Austrálii zdobia palmy a kadečo...ale sme len ľudia a nie každý cit možno a máme zašliapnuť.
Odoslané 27.11.2013 22:18.
Toľko šťastia o novembri som ešte nečítala! emoticon A preto sa teším, milá Maruška, že si nám ho sprostredkovala ako nádherný mesiac plný lásky. Nemusí ním byť iba máj..emoticon
Odoslané 27.11.2013 22:26.