Blog

« Späť

Ďakujem Bohu v novembri

Ďakujem Bohu v novembri

29. november

"Ustavične sa radujte. A pri všetkom vzdávajte vďaky." (1Sol 5, 16-18)

Hľadáme dary, ktorými nás denne zahŕňa náš Nebeský Otecko. Uvidieť jeho dar, pomenovať dar, ďakovať zaň Bohu. Vďačnosť je cestou k radosti. Vďačnosť je postoj srdca, vzdávanie vďaky je odpoveďBohu, je to čin, spôsob, ako vyjadriť vďaku za dar, z vďačnosti plynie do srdca pokoj, radosť, a tie posilňujú vieru, nádej... a budujú v nás Božieho človeka.

+

Požehnaný deň vám milí priatelia smiley

Denne nám Boh posiela dary, my ich objavujeme v našom dni a vzdávame vďaky Bohu Otcovi. Aj dnes, v tento novembrový deň, ktorý nám po prebudení sa daroval Pán, znovu ďakujme za dary.

Dnes ďakujem za dar nádeje

Ďakujem za dobré správy,

ďakujem za zachránenú ženu, ktorú "nejaký muž" v poslednej chvíli vytiahol z auta... a tým jej zachránil život...

Ďakujem za naplnený deň, za príchod manžela z práce, za jeho usilovnú prácu, za počasie, ktoré bolo mierne, ďakujem za lásku Boha Otca, ktorý je s nami a vedie nás. Ďakujem za prednášky a za usmernenia,  ďakujem za úžasných ľudí, ktorí majú vášeň lásky k Bohu a milujú ho tak mocne, že z toho plynú milosti aj nám..., ktorí sa ešte plahočíme v "malých problémoch" dňa, a "zabúdame" vyhlasovať, že Boh je mocný a veľký Kráľ! Ďakujem za svetlo sviece, za svetlo viery, za krásu a moc Boha, ktorý je tu a koná! Ďakujem!

Ďakujem za mnohé "malé" veci, ktoré mi pomáhajú  v dennom živote.

Ďakujem za 10 vecí, ktoré menuje OSN: za vodu, za jedlo, za elektrinu, za oblečenie, za ľudí, ktorí pomáhajú iným, ...

Ďakujem za zdroj nádeje a lásky, za vieru, ktorá je z Boha a ktorá ma nesie každý deň, ďakujem za jednoduchosť a krásu stvorenia, ktoré mi pripomínajú jednoduchosť a krásu Boha a aj môjho života v ňom, za to všetko dnes ďakujem!

Ďakujem za ľudí, za rodiny, za deti, za spoločenstvá, za tých, ktorí sa starajú o tých, ktorí nemjaú nikoho... Ďakujem!

+

Boh nádeje nech vám dá milosť a radosť vďaky a úžasu nad jeho darmi a nad láskou jeho srdca a nad darmi jeho milosrdenstva, ktoré je večné! Žalm 136;

+

Nech vás žehná všemohúci Boh! Amen.

Komentáre
Prihláste sa pre pridanie komentára
Zatiaľ bez komentára Buďte prvým