Blogy

« Späť

Prečo idem na Pochod za život - Nemal som sa narodiť

Prečo idem na Pochod za život - Nemal som sa narodiť

V tomto čase, krátko pred Národným pochodom za život v Košiciach, sa jeden druhého zvedavo pýtame: Ideš aj ty na Pochod? A prečo? Je to tak dôležité merať tú dlhú cestu do Košíc z druhého konca Slovenska? 

Keď som na Národnej púti k Sedembolestnej Panne Márii počul hovoriť vladyku Vasiľa, sekretára Kongregácie pre východné cirkvi v Ríme o svojej chorej mamine, ktorá napriek tlakom okolia dala nášmu arcibiskupovi život, povedal som si, že je to podobný príbeh tomu môjmu. Ponúkam ho pre povzbudenie. Ak sa to podarí a pocestuješ do Košíc, splní svoj účel.

Moja mamina mala už v čase môjho počatia diagnostikovanú nevyliečiteľnú chorobu sclerosis multiplex (roztrúsenú sklerózu). 

Pred 20 rokmi, keď sa malo narodiť moje prvé dieťa, teda naša Silvinka, išiel som do nemocnice vybaviť mamine neurologické preliečenie. Išiel som za lekárom, ktorý sa jej venoval už na počiatku jej choroby a preto ju dobre poznal. V tom čase bol už prednostom neurologickej kliniky. Keď som sa mu predstavil, privítal ma slovami: „Samuel, to si ty čo si sa nemal narodiť...?“ Diagnóza mojej maminy totiž predpokladala po tak namáhavom výkone akým je pôrod náhle zhoršenie zdravotného stavu ktorému sa hovorí "atak". To sa po mojom narodení u maminy aj potvrdilo. Dostala atak a jej stav sa zhoršil. Vtedajšie poznanie v neurológii odporúčalo pacientkám so sclerosis multiplex neabsolvovať pôrod, ale ukončiť život počatého dieťaťa. Doktori preto odporúčali mamine moje zabitie. Vďaka Bohu sa rozhodla inak. Dala mi život, aj keď ten jej sa vážne zhoršil. 
Moja mamina ešte stále žije, ale je imobilná pripútaná na vozík a lôžko. Okrem toho zle vidí, skoro vôbec nepočuje a má rôzne iné ťažkosti... Stále býva s nami, s mojou rodinou. 
Som vďačný Bohu a mamine za život. A preto idem aj ja do Košíc podporiť ŽIVOT!

Komentáre
Prihláste sa pre pridanie komentára
Samuel, úžasné, vďaka za Tvoje svedectvo!
Odoslané 19.9.2013 12:09.
Kresťanské správy sdílel(a) odkaz.
Před 59 minutami
„Každý má právo na život. Ľudský život je hodný ochrany už pred narodením.“ Ústava SR

Dispozícia byť osobou je prítomná už od momentu...
www.scoop.it
Diskusia o ochrane prenatálneho života ponúka viacero možností bioetickej a morálno-právnej argumentácie. Domnievam sa, že interrupcie v tejto diskusii koncentrujú tri okruhy odvekých spoločenských otázok.
Odoslané 19.9.2013 13:59.
[...] Prečo idem na Pochod za život - Nemal som sa narodiť [...] Čítať viac
Odoslané 19.9.2013 20:06.
Samuel, musím aj ja reagovať na Tvoj príspevok, ktorý mi je obsahom veľmi blízky. ..SOM matkou 2-och dospelých detí, ktoré sú na svete len vďaka Bohu /veľmi komplikované pôrody/ V súčasnosti trpím podobnou chorobou, ako Tvoja mamka, týmto ju povzbudzujem k trpezlivosti, aj keď sama viem, aké je to ťažké!.
No náš Pán ma dnes znova presvedčil o jeho láske k nám...
V kruhu najbližšej rodiny sme oslávili narodeniny našej nevesty a v predvečer Pochodu za život jej odtiekla plodová voda a naša prvá vnučka
príde na svet v Košiciach v deň, ktorý si budeme pamätať celý život a nie len my! Som vďačná Bohu za nový dar života v našej rodine a podporujem myšlienky Národného pochodu za život v našom meste.
Odoslané 22.9.2013 1:36.
Pridávam informáciuemoticonalentínka prišla na svet 22.09.2013 o 02.55 vďaka Ti Pane!
Odoslané 23.9.2013 9:12 ako reakcia na Viera Ďurovská.
Chvála ti Pane za nový život! Vierka teším sa s tebou z Valentínky. Nech ju náš dobrý Boh ochraňuje, potešuje, nech jej dá mocnú vieru a nech je vám všetkým v rodine na radosť. Želám pekný požehnaný deň!
Odoslané 23.9.2013 9:46 ako reakcia na Viera Ďurovská.
Vierka, vďaka za Vaše svedectvo. Som veľmi povzbudený. Žehnám Vám veľa síl a vyprosujem pevné zdravie.
Odoslané 23.9.2013 9:48 ako reakcia na Viera Ďurovská.
Košice boli úžasné!!! Jedna veľká rodina. Počnúc svätou omšou s našimi biskupmi v natrieskanej basketbalovej hale, chválou Bohu na večernom programe, nočným bdením - adoráciou a všetkými ostatnými sprievodnými podujatiami a končiac samotným pochodom, krásnym mohutným spoločenstvom. To bola nádhera!
Odoslané 23.9.2013 9:54.
Blahoželám, Vierka- a s vystretými prstami.
Odoslané 23.9.2013 11:29 ako reakcia na Viera Ďurovská.
Ďakujem,Irma za milú reakciu. naša radosť z príchodu"božieho daru" sa nedá slovami vyjadriť... Modlitby boli vyslyšané.
Odoslané 23.9.2013 13:10 ako reakcia na Mária-Irma Danieliszová.
Ďakujem Martin za milú reakciu, naša radosť z príchodu"božieho daru" sa nedá slovami vyjadriť... Modlitby boli vyslyšané, verím, že aj tie Vaše.
Odoslané 23.9.2013 13:11 ako reakcia na Martin Lojek.
Samuel, ešte raz vďaka, som rada, že som súčasťou jednej veľkej rodiny! Život je krásny, keď viem, že nie som sama...v trápení i radostiach...
Odoslané 23.9.2013 13:20 ako reakcia na Samuel Brečka.