« Späť

Dopraj si vyšší štandard

 

Určite aj ty máš túžbu po nových veciach. Tá je v nás už od detstva. Mať tak nový mobil. Teraz sú super akcie. Ten, čo ti kedysi stačil, už nevyhovuje dnešnému trendu. Teraz letia dotykové, tak prečo sa uspokojiť s nejakou „tehlou“, ktorá letela kedysi? Alebo oblečenie. „To sa už nenosí“ už počul, alebo aj povedal snáď každý z nás. A tak uskladňujeme staré, už „nepotrebné“ veci, ktoré sa nosili kedysi, niekedy len 2 – 3 roky dozadu. A to, za čím sme vtedy tak veľmi túžili, dnes je už v skrini, alebo v kontajneri. Notebook. Niekedy ti nechýbal, dnes ho chce mať každý mladý.  Nikto predsa nechce zaostávať. Internet? Dá sa vôbec ešte bez neho žiť? Byť moderný často znamená splniť prísne kritéria. No, málokto sa uspokojí s nižším štandardom.

A čo tak si dopriať vysoký štandard aj vo svojom vzťahu s Bohom? Neuspokojiť sa len s takým priemerným vzťahom s Ním? Byť naozaj veriacim človekom, ktorý miluje Pána, je aj dnes veľmi moderné. Byť iný. Aj o to sa pokúšajú niektorí ľudia. Čo tak byť iný v tomto? Byť iný vo viere, iný, ako väčšina ostatných. Nie je to byť „in“? Alebo ti v tomto stačí nižší štandard? Možno poznáš takých ľudí, ktorým to nestačí. A možno k nim aj sám patríš. Pre mnohých tak trocha blázni, ale kdesi vo vnútri druhými obdivovaní, že sa neboja byť iní a že zažívajú to, čo oni nie.

Prečo by si sa mal uspokojiť s len s modlitbou z povinnosti, alebo kvôli dobrému pocitu, aby si nemal hriech? Veď to môže byť dobrodružné stretnutie s Pánom. Prečo byť na bohoslužbách kdesi vonku, keď sa môžeš spolu s anjelmi zapojiť do aktívnej oslavy Boha? Prečo tráviť čas s ľuďmi, ktorí sa hanbia vyznávať, že Boh je Pán, a nie s takými, ktorí ťa potiahnu bližšie k Nemu?

Apoštol Pavol v liste Rimanom píše: „A nepripodobňujte sa tomuto svetu, ale premeňte sa obnovou zmýšľania, aby ste vedeli rozoznať, čo je Božia vôľa, čo je dobré, milé a dokonalé.“ (Rim 12, 2) Ak chceš zažiť čosi dokonalé, nie len také priemerné, skús to s Pánom, a nie s týmto svetom. Nie je toho veľa, čo nové ešte môžeš ponúknuť ľuďom okolo seba, aby si zaujal. Ale môže to byť práve tvoj život s Bohom. Je to úžasné dobrodružstvo, stále nové a nové skúsenosti, nie je to nuda. Boh nie je nudný. Akonáhle sa vo svojom vzťahu s Ním nudíš, čosi nie je u teba v poriadku. On je „akčný“. Apoštoli sa pri ňom určite nenudili. Daj Bohu svoj čas a On ťa zmení podľa svojej vôle. Možno povieš, že času máš málo. Skús ho napriek tomu nájsť a venovať ho Bohu a uvidíš zázraky vo svojom živote.

Nezáleží na tom, či už máš najnovší model mobilu, oblečenia, či iných vecí, ktoré dnes letia. Po čase aj tak zostarnú. Ani na tom, či si u všetkých obľúbený. Ale ži naplno svoju vieru, hľadaj spôsoby, ako ešte viac oslavovať Boha a neboj sa. On nezostarne, ani nevyjde z módy. Dopraj si vysoký štandard vo svojej viere.

                                                                                                                              

Komentáre
Prihláste sa pre pridanie komentára
Čo podlieha času, všetko zostarne, ale viera v Boha, ktorý je velebený a oslavovaný zosilnie a sa rozvíja práve tým, keď sa k nej častejšie prikláňame.
Odoslané 16.4.2012 16:11.
Bože, daj, aby sme po tebe túžili ako po najvyššom Dobre.
Aby sme ťa ctili, milovali a velebili po všetky dni nášho života.
Aby sme všade a vo všetkom hľadali iba tvoju svätú vôľu.
Lebo ty žiješ a kraľuješ na veky vekov. Amen.

Ďakujem ta krásny príspevok. Rozmýšľam, čo je vyšší štandard od vyššieho štandardu :-) Hmmm, že by zlatá medaila? Kiež by nám bol raz dopriaty veniec víťazstva ako zlatá medaila...Veniec víťazstva za dobre prežitý život. Za život prežitý v Bohu, skrze Boha a pre Boha...Tak nám v tom, Pane, prosím, pomáhaj!
Odoslané 16.4.2012 19:09.
Ďakujem za povzbudenie, veľmi som taketo niečo potrebovala. Je to pre mňa to prave "orechové!" čo som potrebovala. Ešte raz veľmi ďakujem.
Odoslané 17.4.2012 18:36.
Áno, On je ten istý včera, dnes i naveky.
Odoslané 17.4.2012 18:40 ako reakcia na Anna Václavová.
Veniec života v nebi, ale už teraz na zemi máme žiť život naplno. A len s Ním je to možné.
Odoslané 17.4.2012 18:41 ako reakcia na Eva Vráblová.
Margita, som rád, že to povzbudilo. Ozaj, Boh je veľmi moderný v každej dobe a je to "in" byť Jeho dieťaťom.
Odoslané 17.4.2012 18:42 ako reakcia na Margita Dermiskova.
Aj ja ďakujem za tento príspevok. Naozaj "trafil do čierneho" a povzbudil ma k vyššiemu štandardu! emoticon
Odoslané 17.4.2012 18:58.
Amen, to som rád, Sidónia. Veľa krásnych chvíľ s Ním Ti prajem.
Odoslané 17.4.2012 19:09 ako reakcia na Sidónia Pálenkášová.