« Späť

NASLEDOVANIE KRISTA III 59

NASLEDOVANIE KRISTA III 59

Tomáš Kempenský: NASLEDOVANIE KRISTA III. kniha 59. kapitola

Päťdesiata deviata kapitola

 

BOH JE JEDINÁ MOJA NÁDEJ A DÔVERA

 

Môžem smelo povedať, že názov tejto kapitoly je do písmena skonštatovaním stavu mojej mysle i srdca. Kde je Boh, tam je nebo; smrť a peklo tam, kde nie je.

Boh je  moja túžba; preto musím po Ňom vzdychať, volať a Ho žiadať.

Na nikoho sa nemôžem plne spoliehať, že mi v tiesni pomôže v pravý čas, lež jedine na môjho Boha. Boh je moja nádej, moja dôvera, môj tešiteľ a najvernejší priateľ vo všetkom. Dôvera v Boha, v jeho vernosť, viera v jeho prisľúbenia nám zaručujú realitu našej budúcnosti a umožňujú aspoň náznakom vytušiť jej zázračné črty. Veriaci sa môžeme v túto budúcnosť nádejať, čo závisí od vernej a trpezlivej lásky, čo je ťažká požiadavka pre ľudskú slobodu zasiahnutú hriechom. Jedine Boh môže uschopniť ľudskú slobodu, aby naozaj milovala. Až keď je nádej takto zakorenená vo viere a v dôvere, môže sa rozvíjať do budúcnosti a pozdvihnúť svojim dynamizmom celý život veriaceho človeka. Slávou budú korunovaní iba tí, čo sú stáli v konaní dobra, ktorých dôvera v Boha a nádej sú späté s Božím zámerom spásy v celej jeho šírke a s láskou odpovedajú na Pánovu lásku.

 

Stiahnite si prezentáciu:

/documents/2298897/3820230/NasledovanieJKIII_59A.pps/65cfa242-b8a2-4ac2-8076-23de14372a44

Použitá literatúra:

 

 

Tomáš Kempenský: NASLEDOVANIE KRISTA

Biblia-Božie slovo

 

Obr.:  Beautiful-google

Komentáre
Prihláste sa pre pridanie komentára
Nadčasové myšlienky. Je takmer neuveriteľné, že to bolo napísané pred 6 storočiami. Ďakujem za prezdieľanie. "Boh je moja túžba; preto musím po Ňom vzdychať, volať a Ho žiadať." - Pane, vpíš mi toto hlboko do srdca
Odoslané 19.8.2015 11:13.
Veľmi pekné, Anička....Lahodiace oku, uchu, no najmä srdcu....Vďaka!
Odoslané 19.8.2015 13:44.