« Späť

Ráno hluchoty a nemoty

Ráno hluchoty a nemoty

So satanom je koniec

Naplnilo ma radosťou toto zvolanie: „So satanom je koniec“.
Svet je ohlušený nadmierou slov v médiách,  rozhovoroch, v literatúre... Má v sebe hluchého a nemého diabla. Prvým je neschopnosť počúvať- a tak, aby sme sa  v dialógu obohacovali, odchádzame z neho chudobnejší. Druhé naše diabolstvo je nemé. Nevieme hovoriť s Bohom a preto ani o ňom.
Potrebujem, aby som viac počúvala, alebo aspoň najprv počúvala a potom hovorila, aby som lepšie poznala ľudí a mohla v nich  viac milovať Boha.
 

Náš Spasiteľ Ježiš Kristus zničil smrť a evanjeliom zjavil život.

Mk 3,22-30 Zákonníci, čo prišli z Jeruzalema, hovorili: „Je posadnutý Belzebulom“ a: „Mocou kniežaťa zlých duchov vyháňa zlých duchov.“

On si ich zavolal a hovoril im v podobenstvách: „Ako môže satan vyháňať satana? Ak sa kráľovstvo vnútorne rozdelí, také kráľovstvo nemôže obstáť, a ak sa dom vnútorne rozbije, taký dom nebude môcť obstáť. Ak satan povstane proti sebe samému a je rozdelený, nemôže obstáť, ale je s ním koniec. Nik nemôže vniknúť do domu silného človeka a ulúpiť mu veci, kým toho silného nezviaže, až potom mu vyplieni dom.

Veru, hovorím vám: Ľuďom sa odpustia všetky hriechy i rúhania, ktorými by sa rúhali. Kto by sa však rúhal Duchu Svätému, tomu sa neodpúšťa naveky, ale je vinný večným hriechom.“ Lebo hovorili: „Je posadnutý nečistým duchom.“

 

Lk 12,10 Ak niekto povie niečo proti Synovi človeka, odpustí sa mu to. Kto by sa však rúhal Duchu Svätému, tomu sa neodpustí.

 
 

 

Boh nám dáva svoje priateľstvo a čaká od nás opätovanie.

 

Sir 12,8 Nie v šťastí poznáš, kto je tvoj priateľ, ako sa nevie zasa nepriateľ utajiť v tvojom nešťastí.

 

 

Obr. : google