« Späť

Ranné vykročenie bez hriechu

Ranné vykročenie bez hriechu

Čo z človeka vychádza, to poškvrňuje človeka

Vykročiť ráno v rozhodnutí prežiť deň bez hriechu, nie je ojedinelé. Je to viazané na to, aby sme nekonali skutky podľa svojej vôle, ale podľa vôle Božej. Takýto cieľ je zameraný na ľudí, ktorí hľadajú možnosť ako udržať v sebe božskú podstatu Ježiša Krista. Nežiť bez hriechu  preto, že sa to musí,  konať dobré skutky len preto, že sa chceme zapáčiť, pretože chceme len potešiť ostatných, ale to všetko robiť  preto, že milujeme Boha a sme Jeho služobníci. Preto, že si osvojujeme Božiu vôľu, Kristove myslenie a jeho spôsoby, aby nás posvätil a aby zaodieval v nás všetko zahanbujúce.

 

Tvoje slovo, Pane, je pravda; posväť nás pravdou.

Mk 7,14-23 Ježiš znova zavolal k sebe zástup a povedal im: „Počúvajte ma všetci a pochopte! Človeka nemôže poškvrniť nič, čo vchádza doň zvonka, ale čo vychádza z človeka, to poškvrňuje človeka.“

Keď zanechal zástup a vošiel do domu, učeníci sa ho pýtali na zmysel podobenstva. On im povedal: „Tak ani vy nechápete? Nerozumiete, že človeka nemôže poškvrniť nič, čo vchádza doň zvonka, veď to nevchádza do jeho srdca, ale do brucha a vychádza do stoky?“ Tým vyhlásil všetky jedlá za čisté.

A pokračoval: „Čo z človeka vychádza, to poškvrňuje človeka. Lebo znútra, z ľudského srdca, vychádzajú zlé myšlienky, smilstvá, krádeže, vraždy, cudzoložstvá, chamtivosť, zlomyseľnosť, klamstvo, necudnosť, závisť, rúhanie, pýcha, hlúposť. Všetky tieto zlá vychádzajú znútra a poškvrňujú človeka.“

 

  

Rim 1,28-31  A pretože si nevedeli vážiť poznanie Boha, Boh ich vydal napospas ich zvrátenému zmýšľaniu, aby robili, čo sa nepatrí, plných neprávosti, zloby, lakomstva, ničomnosti, plných závisti, vrážd, svárov, ľsti, zlomyseľnosti; sú klebetní, utŕhačskí, nenávidia Boha, urážajú iných, sú pyšní, povyšujú sa, vymýšľajú zlo, neposlúchajú rodičov,  sú nerozumní, vierolomní, bezcitní a nemilosrdní.

 

 

Obr. : google