« Back

Čo urobil Duch Svätý v mojom živote 2 - V, 32 rokov

Čo urobil Duch Svätý v mojom živote 2 - V, 32 rokov

V máji 2004 bolo stretnutie animátorov. Program stretnutia nebol daný dopredu, aby celé stretnutie a program viedol Duch Svätý. Bolo tam asi 20 ľudí. Zvláštne bolo, že tam boli všetky vekové kategórie z rôznych spoločenstiev. Boli tam animátori zo spoločenstiev mládeže, spoločenstiev rodín, z modlitbových spoločenstiev a večeradiel.

Ľudia, ktorí sa väčšinou nepoznali. Každý hovoril o sebe a svojom spoločenstve a navzájom sme sa spoznávali. Tu som prvý krát pochopil, čo je to zdieľanie, a ako k nám môže hovoriť Duch Svätý cez iných. Stretnutie trvalo dva dni a každý deň bola aj svätá omša. Večer z piatka na sobotu sme sa rozprávali dlho do noci. Tu som osobne spoznal ľudí, ktorí zažili vyliatie Ducha Svätého a dostali jeho dary. Dar modliť sa v jazykoch alebo dar proroctva.

Rozprávali o tom, ako to zmenilo celý ich život. Ako sa zmenili ich priority a vzťah k Bohu, k modlitbe a ostatným ľuďom. Veľmi ma to oslovilo a začal som túžiť po Duchu Svätom. V sobotu som bol na rozhovore. Poradili mi, aby som sa modlil k Duchu Svätému, aby mi ukázal cestu, ako ďalej napredovať.

Na stretnutí animátorov sa nič výnimočné nestalo, ale môj život sa zmenil. Keď som sa vrátil domov, stále som túžil po modlitbe a prežíval som vo svojom vnútri veľkú radosť. Predtým som sa modlil určité naučené modlitby a niekedy aj modlitby vlastnými slovami. Pri modlitbách som býval roztržitý, dlho mi trvalo, než som sa sústredil. Zrazu sa to zmenilo a všetka roztržitosť bola preč.

Spieval som každý deň chvály a dlho som sa modlil. Vždy som cítil, ako ma Boh veľmi miluje, a že je pri mne. Dokonca aj modlitba viacerých nahlas súčasne ma začala oslovovať a cítil som pri nej radosť a živú Božiu prítomnosť. Všetky modlitby a slová, ktoré hovorí kňaz pri svätej omši, mali nový zmysel. Všade sa hovorí o Duchu Svätom a ja som si to nikdy neuvedomoval.

Celý deň som sa tešil na večernú modlitbu a na každé stíšenie sa a stretnutie sa s Pánom. Tieto stretnutia ma napĺňali pokojom a radosťou. Nevadilo mi, že som spával o dve hodiny menej, aj keď som predtým potreboval spať osem hodín denne. Prežíval som v srdci veľkú radosť, ale nedokázal som o nej rozprávať iným. Mal som problém o tom rozprávať iným a povedať svoj názor. Napriek tomu sa začali diať v mojom živote nové veci.