« Back

Tábor 2003 - Celý tento čas

Tábor 2003 - Celý tento čas

je iný, než ostatné, aké som zažila. Je to o výchove. Boh ma osviežoval, láskal a napomínal. Silne som prežila, že Duch Svätý je väčší ako ja, on je ten, od ktorého sa učím, ktorý ma teší, povzbudzuje, vedie. On je ten, ktorý ma vedie! Každý deň ku mne hovorí novým spôsobom. Je tu nový deň, nová chvíľka, nové stretnutie. Staré pominulo, nastáva nové. V každej chvíli mi ukazuje niečo nové, úžasné. Ja som bola slepá. Zvykla som si na mannu, ktorou ma sýtil každý deň. Modlitba akoby mi zovšednela. Ale predsa nie je nikdy rovnaká.

Tiež mi Boh po 3 rokoch veľmi jasne ukázal, že život s ním nie je o pocitoch a zážitkoch. V žiadnom prípade! Je to o viere, o tom, čo hovorí Božie slovo. Nie čo hovoria moje pocity, ľudia, reklamy, kňazi, svet. Aj cez nich Boh hovorí, ale všetko treba konfrontovať s Bohom, s jeho slovom. Stávalo sa mi totiž, že som bola zmietaná sem a tam – pocitmi, názormi rôznych ľudí. Je to hrozné a zraňujúce, keď je človek nestabilný, zmietaný všetkým.

Boh sa mi tiež predstavuje novým spôsobom. Nie ako policajt, ktorý čaká a dozerá na mňa a každý priestupok zapisuje a tresce. NIE! Taký náš Boh nie je. On ponúka úžasnú slobodu. Či sa rozhodne tak alebo inak, rešpektuje ma a hlavne MA MILUJE V KAŽDEJ CHVÍLI. Jeho láska sa nezmenšuje mojím zlyhaním alebo nezväčšuje tým, že robím dobré veci. Uvedomujem si, že nás pevne rešpektuje a neobmedzuje a tak nám pomáha slobodne a s radosťou sa ním nechať viesť. WOW! Ja sa Boha už nebojím, ale ho viac milujem. Lebo toto (rešpektovať naše rozhodnutia, nepodmieňovať lásku) dokáže len málo ľudí, čo poznám. Zväčša som prežívala strach zo straty človeka, kvôli mojim rozhodnutiam.

Bože, nikto nie je ako Ty. Mám sa čo učiť od tak milujúceho Otca. Mám Ťa veľmi rada.

                                                                                                                                                                E, 19 rokov

Next